FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 15. 5. 2024, svátek má Žofie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Jde vám v MSFS ortho? Jeden příspěvek | Celý strom
Jde vám v MSFS ortho?   16. 11. 2023 / 16:29
Willhelm   
Když tuhle fíčuru dostal XP10, tak to google zatrhl po půl roce. Tvůrce pluginu Googlemaps2XP byl vláčen právníky Googlu a byl rád, že nemusel nakonec platit pokuty v řádech statisíců dolarů.

Map enhancer není nic jiného než Googlemaps2XP, přesto to zatím běželo více jak rok a Google spí a zatím se nestará. Proč? Googlemaps2XP zakázali s tím, že jim tento plugin XP10 (který využívaly řádově stovky lidí) příliš vytěžuje jejich servery. Tragéd tu už ale kdysi psal, že to je nesmysl, protože ty jejich servery musí zvládnout tisicinásobně větší zátěže a pár stovek simptáků to nemůže rozhodit.

Myslím si, že Googlu jde primárně o peníze a pak o principielní ochranu jejich duševního vlastnictví, snímkování jde z jejich kapes. Autor pluginu pro XP10 měl distribuci free ale vyjeb byl v tom, že to tahalo jen ZL8-10. Odemknutí vyšších ZL bylo za peníze - defacto tak prodával za peníze produkt, který primárně využíval google assety, což je v přímém rozporu s licenčními podmínkami Google Map.

Myslím, že povzbuzen tolerancí Google vůči free Map enhanceru někdo nedávno oprášil myšlenku Googlemaps2XP a nějakou dobu jede AutoOrtho plugin pro XP12 - což je opravdu 100% free verze Googlemaps2XP. https://www.youtube.com/watch?v=bDN4_Ql68k0

No uvidíme jak dlouho to Google bude tolerovat. Zůstávám spíše skeptikem, ke všemu se mi ze všech tří hlavních zdrojů ortha Google mapy líbí subjektivně nejméně.
 
Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ