FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 7. 2024, svátek má Věroslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
LKDC XP12 Jeden příspěvek | Celý strom
LKDC XP12   8. 2. 2024 / 15:11
Willhelm   
LKDC a areál Děčínské FN.
Poměrně malá scenerka. Vzpomněl jsem, že jak jsem lítal mise CVARS, tak tam bylo třeba přistávat do svahu, tož jsem to cvičně zkusil vyřešit jako spodní heliport v Ostravské fakultce (předchozí projekt) pomocí fasády nábřežního mola. To jsem zjistil má překvapivě hard parametr a dá se na něj přistávat, ale na mapy.cz v panoramatic view je tam vidět nějaké netypické zasvětlení v takovém pseudokruhu. Tak jsem tam nakonec dal 15x15 střešní heliport, i když to je proti reálné asfaltové ploše bez značení trochu overkill.

Opět čistě pro XP12, scenerka teoreticky Gateway kompatibilní, prakticky LKDC není v XP12 databázi letišť a heliportů a mám tam opět použity polygony trávy, kvůli kterým mi LR moje předchozí scenerky zamítl.

Takže ke stažení zatím z mých stránek:
https://willhelm.info/files/airport_LKDC.zip
 

LKDC XP12   8. 2. 2024 / 22:42
Willhelm   
Pokud už někdo stihnul stáhnout, omlouvám se, ale připletl se mi tam nějaký bordel z autogenu kolem Vídně. V samotném Děčíně, když jsem ho testoval, to bylo OK, protože ten bordel byl v dlaždici která je od Děčína daleko. Na chybu jsem přišel až teď večer, když jsem si chtěl dát okruhy s Il-14 na Mošnově tahle dlaždice už s Vídní sousedí a ejhle chybička se ukázala. Opraveno (původní odkaz, stejný název archivu.)
Pokud nechcete stahovat znova stačí v ..\X-Plane 12\Custom Scenery\airport_LKDC\Earth nav data\ smazat složku +40+010 s vídeňským +48+016.dsf
 

LKDC XP12   9. 2. 2024 / 09:29
Vita Zenisek
- A kde to je, Mošnov?
- Ve Vídni.
- ..... Ještě několik informací o těch protinožcích!
- Samozřejmě, že jsem se nemýlil! Je to skoro ve Vídni!
 

LKDC XP12   9. 2. 2024 / 16:50
Willhelm   
Já jsem samozřejmě věděl, že XPL načítá detailně jednu dlaždici a k ní ještě okolních osm do jakéhosi bufferu, ale že se v Mošnově projeví jeden klikanec atogenové cesty ve Vídeňské dlaždici mě popravdě trochu mírně řečeno překvapilo. Jinak další na řadě je FN v Ústí i se základnou HEMS. FN asi bude podobná, ne-li větší drbačka než s FN Ostrava, ty areály jsou +/- srovnatelné. Dilema mám s HEMS základnou - tam je default mesh trochu v šikmině, zkoušel jsem už variantu polygon heliportu přímo na mesh a fasádu břehu na srovnání s nastavením výšku nula. Popravdě nelíbí se mi ani jedno řešení. Tohle je přesně situace kdy by se hodila možnost lokální úpravy meshe. Šikmina sice není kritická, ale je signifikantní, srovnání fasádou s břehem je i s nulovou výškou pro tuto situaci moc robustní a zatím na holém excludnutém prostoru scenerky vypadá lehce divně. Zkusím naklikat trochu věcí kolem a mrknu na to pak, třeba to nebude tak hrozné jak se mi to jeví teď.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ