FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Logitech drivery konflikt Jeden příspěvek | Celý strom
Logitech drivery konflikt   11. 2. 2024 / 10:37
Zdenda
Prosím o radu, mám FSX na W7 a delší dobu plně funkční Logitech (Saitek) Flight panely.
Pořídil jsem dva Logitech Instrument panely a mám problém.
Po instalaci aktuálního software pro W7 ze stránek Logitech pro Instrument panely mi začaly Flight panely nesprávně fungovat.
Nejdou přepínat radiofrekvence - Active - Standby - a při ladění transpondéru se mění dvě číslice najednou.
Po odinstalování driverů pro Instrument panely se Flight panelům vrátily správné funkce.
Software jsem instaloval podle návodu, všechny Logitech periférie vypojené.
Pro Flight panely mám také aktuální drivery pro W7.
Setkal jste se prosím někdo s tímto problémem a máte řešení?
Moc děkuji za odpovědi.
Zdenda
 

Logitech drivery konflikt   11. 2. 2024 / 14:34
Willhelm   
S problémem Zdendo neporadím, protože všechny Saitek zařízení jsem už prodal, ale napíšu alespoň svou zkušenost z provozování od dob FS2004 do XP11.
Saitek byl od zakoupení v časech FS2004 celou dobu v pohodě do doby než zkrachovali a přezval to Logitech. Měl jsem podobné trable jako ty pár let zpět na XP11, skoro nic nefungovalo jak mělo, převrácené funkce, nefunkční diody, nefunkční půlka tlačítek a točítek. Obrátil jsem se na podporu Logitechu. Toto byl zážitek, po kterém se ještě i po těch letech občas budím zalitý studeným potem, s tlakem 220/140 a tepovkou kolem 120. Na druhou stranu jsem zažil Hellerovu Hlavu 22 na vlastní kůži. Pochopitelně, že z kolečka automatických odpovědí Logitechu jsem se nikdy nevyklubal a kloudné odpovědi co udělat pro zfunkčnění Saitek produktů, jsem se nedočkal.
Obrátil jsem se tedy na XPL komunitu.
První co jsem se dozvěděl, že Logitech software je příčinou a že patří k obecným znalostem simptáka, nikdy neistalovat žádný software ani ovladače od Logitechu a nepouštět se do diskuze s jejich robotickou umělou demencí na support portále. Druhá důležitá informace: Pro XPL jsou k Saitek zařízením dostupné komunitní ovladače. Ty bohužel nefungují pokud byl na PC někdy naistalován SW od Logitechu, protože ten nešel na Win7 korektně odinstalovat. Bylo třeba vyčistit PC, databázi ovladačů a já nevím co ještě od Logitech bordelu. Podle návodu maličkost asi na osm kroků, zahrnující práci v nouzovém režimu, editaci registrů a mazání všech souborů co Logitech do PC najebkal a které jejich odinstalátor neumí odstranit. Zábavy na dvě a půl hodiny plné táčky, pokud nepočítám vyhledávání: How to completly unistall Logitech drivers na netu, pročítání návodů a sledování videí. Popisuji zkušenost dost let zpět na Win7, nevím jestli na Win10/11 už třeba situace není jiná.
Poté co jsem úspěšně z mého systémového disku odjebal poslední bajt, který tam zanechal Logitech, jsem do XP11 naistaloval komunitní plugin pro Saitek/Logitech udělátka a vše šlapalo jak mělo. Panely určitě OK, u beranů myslím nefungovaly ty hodiny a stopky, a nějaká prkotina byla i u toho panelu kde je páka podvozku.
Od těch dob zásadně nic od Logitechu nekupuju. Já vím, že Saitek zařízení jsou pro mnoho zaměstnanců Logitechu nechtěné dítě - dávají to dost okatě najevo. Jejich vlastní produkty jako myši a klávesnice asi dostanou lepší podporu. Mě jde ale o princip.
 

Logitech drivery konflikt   11. 2. 2024 / 18:20
Zdenda
Jo jo, v počátcích po pořízení Saitek beranů jsem se s tím také pral a prohledával fóra. Pomohla za pomoci mého syna odinstalace všeho software od Saiteku a namapování přes FSUIPC. Pro funkci Flight panelů však FSUIPC nestačí, panely prostě nevidí. Je třeba použít SPAD a ten podle návodu funguje pouze v interakci s ovladačema Logitech, stránky Saitek jsou již pro stahování nefunkční. Tak opravdu neví, jak z toho ven. Určitě mám více hodin pokus-omyl s perifériemi než nalétaných hodin v FSX. U defaultních letadel a u DC3 Flight panely fungují takřka bezvadně, ale A2A letadla si nerozumí s autopilotem. Po hledání na fórech jsem se ani o kontaktování podpory Logitechu nesnažil, tlak si radši zvýším sklenkou dobrého vína nebo stopičky něčeho ostřejšího. .
 

Logitech drivery konflikt   11. 2. 2024 / 23:09
Willhelm   
No super info, je evidentně dobré nasdílet zážitky z provozu stejného zařízení na různých platformách.
Jak vidno zkušenost s technickou podporou Logitechu je velmi podobná jak u xplejnistů, taku fskářů. A na obou platformách se to řeší nějakou obezličkou. SPAD bylo řešení i pro XPL, ale ne 100%. A jak píšeš - potřebovalo to SW Logitechu a s tím si zase nerozumí XPL komunitní plugin pod kterým je funkčnost řekněmě 99%. Ta poznámka o hodinách strávených zprovozňováním něčeho místo lítání, mi nejprve vehnala úsměv na tvář, protože zkušenost podobná, pak jsem si ale uvědomil, že je to spíše k pláči, tož jsem se vydal na válečnou výpravu do kuchyně, zakousl se do cibule a vytlačil za nás všechny co to mají podobně slzu. Stopičku si někdo musí dát za mě, to je pro mě, kterého při životě drží asi jen osmero prášků udržujících potřebnou chemickou rovnováhu tělesné schránky nekompatibilní řešení.
 

Logitech drivery konflikt   12. 2. 2024 / 07:29
Ctirad
Hele, mám pro tebe řešení. Dám ti číslo na mého doktora specialistu. Já jsem udržovaný také osmi léky denně, ale můžu prý v klidu jednou za den štamprli, nebo půllitr píva, nebo decku vína. Zavoláš mu, třeba tě vezme do své kartotéky a budeme se potkávat každý půlrok na kontrolách...
 

Logitech drivery konflikt   11. 2. 2024 / 14:58
ulitej
Já se omlovám na zvědavou otázku.
pokud nepřipojíš původní své panely a jen ty nové Instrument panely tak fungují ?
Fakt by mě toto zajímalo vzhledem k ceně tohoto HW vs nějaký SW typu Panel Buider či Air Manager na přídavném monitoru.
 

Logitech drivery konflikt   11. 2. 2024 / 18:05
Zdenda
Začnu trochu zeširoka. Na FSX mám čas pouze za dlouhých zimních večerů a někdy o takových zimních víkendových dnech s počasím jako dnes. Takže po zapojení periférií zahajuji simulátorové létání na FSX s X52 s Blaníkem a potom s kniplovými jednomotoráky (A2A). Po počáteční chybě instalace - nepozorně přečtený návod - mi v této kombinaci Instrument panely šlapaly jak se má. Poté, co se s touto kombinací dosytosti vyblbnu, instaluji berany+4x páky, trim kolečko, 2x Radiopanel, Switch panel a Multi panel. No a po Vánocích jsem přidal 2x Instrument panely a začalo trápení s těmi Flight panely. Takže samotné Instrument panely s Logitech drivery fungují dobře.
 

Logitech drivery konflikt   11. 2. 2024 / 17:30
Jetson
Míval jsem problémy s tímto HW po každé aktualizaci Win10 (bylo třeba změnit typ HW ve správci zařízení a nevím kde byl problém, jestli na straně Win, nebo Saitek/Logitech), ale to už je naštěstí minulost. Jinak mi vždy vše šlapalo jak má (Cessna yoke kombo, navíc druhý plyn, switch, multi a 2x radio) v XPL10, 11, MSFX a MSFS.
 

Logitech drivery konflikt   11. 2. 2024 / 18:21
Zdenda
A pamatuješ si prosím ještě, na jaký software - drivery- Ti to šlapalo?
 

Logitech drivery konflikt   13. 2. 2024 / 18:41
Jetson
Už nevím, jak to bylo ve Win10 a XPL10-11, ale teď koukám, že ve Win11 mám nějaký Logitech Microsoft Flight Simulator Plugin a Flight Yoke System soft (ten si myslím je zbytečný, ale už nevím). V zařízeních to vypadá takhle:
17712 B / 750 x 387 / HW.jpg
 

Logitech drivery konflikt   13. 2. 2024 / 20:38
Zdenda
Moc děkuji za odpověď. Já v zařízeních panely nevidím, zato tam mám dvakrát berany. Pamatuji se, že dřiv tam panely byly. Obrázek vložit neumím.

 

Logitech drivery konflikt   13. 2. 2024 / 18:49
Jetson
A ovladače jsou Microsoft default. A bylo to i ve Win10. Vypadá to takhle, s vyjímkou beranů (protože obsahují USB HUB), to je ten druhý obrázek.
21073 B / 400 x 504 / HW1.jpg
22981 B / 400 x 504 / HW2.jpg
 

Logitech drivery konflikt   13. 2. 2024 / 18:59
Jetson
Tady odkaz. Jen si vybereš verzi OS. Doufám, že neporušuji nějaká pravidla.
https://support.logi.com/hc/cs/articles/360024693814--Ke-sta%C5%BEen%C3%AD-Panel-Flight-Switch-Panel
 

Logitech drivery konflikt   13. 2. 2024 / 20:56
Zdenda
Z těchto stránek má právě ty konfliktní ovladače stažené. Pro FSX a W7.
Teď, když se na to dívám, možná si pletu dojmy s pojmy a je to konflikt pluginů.
Aktuálně mám:
Pro Flight panely:
Flight_Panels_x64_Software_8.0.150.0
Plugin_Flight_Panels_x64_Software_8.0.150.0

Pro Intsrument panely:
Flight_Instrument_Panel_x64_Drivers_8.0.150.0
Pro_Flight_FSX_Plugin_7_0_50_1_x64_Software
 

Logitech drivery konflikt   14. 2. 2024 / 11:12
Jetson
Já ovladače vůbec nedával, jen ty pluginy. Dal bych ovladače do pryč (jenže jak to tam už je, tak to jde už dost blbě a asi musíš přes registry).
 

Logitech drivery konflikt   15. 2. 2024 / 08:13
Zdenda
Když jsem poprvé mazal věci od Saiteku, tak mám návod od syna, jak se k tomu dostat. Zkusím to.
Ale Instrument panely se rozsvítily až po nahrání driverů, takže uvidím, co se stane.
 

Logitech drivery konflikt   15. 2. 2024 / 10:14
Jetson
Panely se mi rozsvítí dokonce až v letadle (ani ne po startu simu).
 

Logitech drivery konflikt   15. 2. 2024 / 11:20
Willhelm   
Potvrzuji, i v XPL se to chovalo takto. Aktivovaly se až po nahrání simulace a Saitek komunitního pluginu, jinak se to tvářilo jako mrtvé.
 

Logitech drivery konflikt   15. 2. 2024 / 11:29
milo   
V XPL to funguje dokonca až po zapnutí batérie a avioniky v lietadle.
 

Logitech drivery konflikt   15. 2. 2024 / 12:59
Willhelm   
Aha to jsem si neuvědomil, Sparker asi inicializuje plugin na baterry a avionics on datarefy. ARAIG.
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ