FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 16. 5. 2024, svátek má Přemysl Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Termické scenerie Jeden příspěvek | Celý strom
Termické scenerie   22. 6. 2005 / 08:29
FreeeDave
Ahoj

Jak jsem se při brouzdání po netu dozvěděl, FSka má i základy pro termické létání s větroni, ale mrzí mě, že je to jen v USA a to ještě jen na některých místech. A tak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo nevíte, kde by se dala sehnat "termická scenerka" pro Českou republiku do FS2004 ... potom by se mi taky hodilo pár utilit pro tvoření těchto scenerií. Díky za všechny odpovědi.

A jestli někdo tvoříte "termickou scenerku" pro FS2004 v oblasti ČR, tak bych se rád zapojil do vývoje. Díky

důvod: Mám totiž "na starost" Virtuální AK Letkov a tam mi chybí termika kolem letiště LKPL, nedá se tam plachtit ... a protože se na LKPL převážně plachtí, tak jsem se zeptal na výše uvedené. Díky za pochopení a taky za odpovědi, ono totiž nemá moc cenu létat s větroni bez termiky ... to jste za pár minut dole ...

David Bodnár
 

Re: Termické scenerie   22. 6. 2005 / 09:31
SWT
Ohledně FSky ti jistě odpoví někdo povolanější, ale co se větroňů týče, větší naděje vkládám ve specializované simulátory. Condora ( www.condorsoaring.com ) už zmiňoval bumper, krátce před ním vyšly SilentWings ( www.silentwings.no ). Pro mě asi nejpodstatnější rozdíl v tuhle chvíli je, že SilentWings nemají multiplayer. Od Silentwings existuje demo, Condor bohužel demo nemá.
Tebe v tomto ohledu bude především zajímat informace, že oba tyto simulátory slibují SDK na terén a objekty. Tvůrci Condoru už dokonce zveřejnili informaci, jak si připravit data aby v okamžiku vydání terrain SDK šel terén rychle vytvořit - mělo by to být založeno na 90m SRTM datech - takže předpokládám, že bude celkem schůdné nějakým způsobem ČR udělat - i stávající terén do FS je založen na SRTM datech, jestli se nepletu.
Co se týče letišť atd., nejsem schopen odhadnout, jak moc jednoduché by bylo převést stávající projekty pro FS do Condora, ale snad to bude představovat alespoň nějaké ulehčení, vyjít z existujícího letiště pro FS - věřím (a doufám), že někteří autoři FS scenerií budou ochotní provést koncerzi do jiného simu.
Letouny do Condora nebudou volně přidávatelné jako do FS - z pochopitelných důvodů .... Condor má podtitul "Soaring Competition Simulator" a tak je potřeba udržet kontrolu nad seriózností soutěže, aby výkony letounů odpovídaly realitě.
V Condorovi jsem už odlétal online zhruba 60 hodin a nalétal přibližně 5000km, takže nějakou zkušenost si troufnu říct už mám - pokud budeš mít nějaké dotazy, rád ti je zodpovím ... kdyžtak napiš na swt@post.cz, jsem i na ICQ.
 

Re: Termické scenerie   22. 6. 2005 / 14:04
Lowmick   
A proc nepouzivat jiz nekolikrat zminovany CCS2004 (Cross Country Soaring)? Co je na nem spatneho? Pekna termika, pomerne i realne stoupaky o ruzne velikosti a sile v zavislosti na case.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ