FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 16. 5. 2024, svátek má Přemysl Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Dva joysticky Jeden příspěvek | Celý strom
Dva joysticky   13. 9. 2002 / 23:00Zbyněk
Nevíte někdo, jestli se dají do počítače nějak zapojit naráz dva joysticky (nejlíp oba do gameportu), a jestli by oba naráz fungovaly ve FS 2002 aby měl člověk k dispozici celkem 8 os?? Chtěl bych si nějak postavit ovládání motoru a vrtulí k Dakotě pro každý motor zvlášť.
 

Re: Dva joysticky   14. 9. 2002 / 09:18Marky Parky / web
Se dvěma joysticky na klasických gameportech najednou je trochu problém, protože z historických důvodů jsou všechny standartní game porty na portu 200. Pokud máš pak v mašině dva, tak buďto bude fungovat jen jeden z nich, nebo pokud jsou na ISA sběrnici, tak se budou navzájem prát.

Jednou jsem doma měl "Game kartu" na které byly dva porty, ale bylo to už dávno, v dobách, kdy jsem ještě mašině moc nerozuměl, takže nevím, jestli to opravdu byly dva plhonodnotné porty, nebo jestli to byla natvrdo udělaná klasická Y rozdvojka.

Jisté řešení by mohlo být u novějšiho hardware ( PCI game porty a onboard gameporty ) s tím, že by se port ve windows ručně nasadil jinam. Pokud se pak přistupuje na port přes ovladače ( jako FSka a ostatní DirectX hry ) a ne přímo, mohlo by to teoreticky jít. ALE testoval jsem to s onboard gameportem ( VIA AV'97 ) versus SBLive! a nešlo to.
Pokud byl zapojen v jednom z nich joystick a v druhém nic, vždycky joystick šel, ale pokud byly v obou dvou joysticky, šel vždycky jen jeden => i ty windows olvadače nakonec asi sahaji na port 200.

Takže jediné 100% řešení, které mě napadá, je USB joystick + klasický gameport. Jen ta cena ((
 

Re: Re: Dva joysticky   14. 9. 2002 / 11:51Preacher
Hm, ja som mal na WinXP 2 gameportove joysticky a fungovali, jeden port bol na doske a druhy na zvukovke. S WXP je to lepsie ako s W98, tie maju podporu pre viac joy. Momentalne mam Wingmana na USB s 3 osami a v Gameporte stareho Wingmana 3oseho s vymontovanymi strunkami a odmontovanou ruckou, takze sa necentruje do stredu a neprevazuje sa kvoli rucke. Oba funguje bezchybne. s Win98 mi nefungovali ani Gameport-Gameport ani USB-Gameport. BTW: Do USB mozes zapojit cez HUB eventuelne aj >4 joysticky! )
 

Re: Re: Dva joysticky   16. 9. 2002 / 11:00Martin Kostal
Jo jo souhlas. Ja to mam takto: winXP, na USB wingman, na analogu Gameportu mam na jedne ose pedaly (z volantu) a na druhou osu jsem si dal potenciometr, ktery funguje jen na kalibraci. Pak je to uz zalezitost jak si kdo nastavi FSku . Vse mi slape jak ma. Letadlo se na zemi toci podle mych pedalu - nic jineho to ero na zemi neotaci, a zbytek funkci bud joystick, nebo mys + klav.
 

Re: Re: Re: Dva joysticky   16. 9. 2002 / 23:01Marky Parky / web
Jen jeste k tomu portu joye. Dneska mi prosel rukou motherboard, ktery mel nastavitelny port joysticku budto standartne na 200h nebo jeste jinam. Takze s takovym by to mozna slo i s normalni zvuikovkou.
 

Re: Dva joysticky   17. 9. 2002 / 07:37Laco
Aký panel používaš v Dakote? Ak máš ten super velký súbor, ktorý sa dal stiahnut aj so zvukom (teraz ma nenapadá jeho názov), tak tam trebalo jedno registračné číslo na gauges. Nemá ho niekto z vás ?
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ