FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 20. 5. 2024, svátek má Zbýšek Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Svobodovo letadlo muselo nouzově přistát (iDNES) Jeden příspěvek | Celý strom
Svobodovo letadlo muselo nouzově přistát (iDNES)   7. 7. 2005 / 01:55
PavelS
Tohle je dost dobrý :

Česká vládní letka kolabuje. Letadlo, které vezlo ministra zahraničí Cyrila Svobodu do Latinské Ameriky, ve středu v půl deváté večer nouzově přistálo v Nouakchottu, hlavním městě africké Mauritánie.
Mohla za to nečekaná závada. Ministru Svobodovi se něco takového stalo za posledních osm měsíců už počtvrté, pokaždé na významné zahraniční cestě. Vládní letadla jsou už příliš stará.

"Selhal jeden ze tří hydraulických systémů, které letadlo ovládají," řekl ve středu ministr Svoboda na místě přistání.Technici se pokoušeli stroj opravit, ale do uzávěrky tohoto vydání nebylo jasné, zda se jim to podařilo.Ministr a jeho doprovod byli téměř bez spojení se světem, v letadle byl jediný mobilní telefon, který v mauritánské síti fungoval.
"Pilot sice vynuceně přistál, ale vše se obešlo bez obtíží. Práci hydraulického čerpadla, které umožňuje ovládání letadla, sice nahradily záložní přístroje, ale jde o závadu, s níž nelze v dalším letu pokračovat. Pilot musí přistát na nejbližším letišti," řekl velitel základny dopravního letectva Josef Bejdák.
(iDnes)


Pozoruhodný je , že současně s těma událostma běžel na PRIMĚ film o nějakém 747, které chtěl ošklivý příslušník CIA poslat náhodou taky do MAURETÁNIE a tam zničit atomovkou kvůli infekci ...
 

Re: Svobodovo letadlo muselo nouzově přistát (iDNES)   7. 7. 2005 / 09:14
Švící
No sice je to smutný, co maj ty vládní letadla za problémy, ale na druhou stranu jako novináři pořád píšou o nouzových přistáních už mě trochu štve, když nouzový nebylo ani jedno. Zrovna tak že letadla vladní letky jsou stará. Vždyť to jsou nejnovější 154ky co jsou! A Challenger taky neni starej..
 

Re: Re: Svobodovo letadlo muselo nouzově přistát (iDNES)   7. 7. 2005 / 09:38
MAV
Jenže ten Challenger je více poruchový stroj než ty 154ky, pač po každém letu se tam unich něco urve (
 

Re: Re: Re: Svobodovo letadlo muselo nouzově přistát (iDNES)   7. 7. 2005 / 12:04
Švící
To jo, ale neni starej a nikdy nouzově nepřistával
 

Re: Re: Re: Re: Svobodovo letadlo muselo nouzově přistát (iDNES)   7. 7. 2005 / 16:43
Peetrs (Robert)   
Je to čistě jen můj názor ale připadá mi to že někdo v tom éru když letí s tím ministrem tak řekne třeba "....hele hoď tam nějakou tu nouzovku, ministr ví stejně hovno o tom systému, a alespoň nám koupí nová éra...." poslední dobou mi to vážně takhle připadá. Navíc když to takhle budou medializovat pokaždý, nakonec dojde veřejnost k názoru "....no jo tak jím ty éra kupte když jsou tak starý a poruchový....."
 

Re: Svobodovo letadlo muselo nouzově přistát (iDNES)   7. 7. 2005 / 09:24
OK-Milda (BHA410)   
Pouhá shoda okolností ??

No taky jsem kus tý ptákoviny viděl. Nejvíc mě pobavilo, že po zásahu raketou vzduch-vzduch do jednoho motoru v klidu přistáli, vzlítli, pak ještě stejným spůsobem přišli o druhý motor na stejné straně, a i s těmito "nepatrnými" problémi v celku bez potíží přistáli (ani kapitán nenařídil přípravy pro nouzové přistání). Borci jsou ti amíci.
 

Re: Re: Svobodovo letadlo muselo nouzově přistát (iDNES)   7. 7. 2005 / 12:10
FreeeDave
hehe ... spíš debilové než borci ... Když natočí takovej nesmyls ... jinak díval jsem se na prvních 5 minut a pak jsem šel lítat na IVAO .. hehe
 

Re: Re: Re: Svobodovo letadlo muselo nouzově přistát (iDNES)   7. 7. 2005 / 13:22
adagio   
tak to si dejte film na dvd "Crash landing" (tuším přeloženo jako Smršť nad Pacifikem nebo tak něco). To je fakt největší výsměch kinematografii a letectví všech dob. Havárii letadla tam snad filmaři nakreslili v paintbrushi nebo jak. Nejlepší byla banda vojáků na zapadlém ostrůvku, která těsně před nouzovým přistáním zjistila, že je uprostřed dráhy skála ) a tak ji šli narychlo odstřelit. Čistá práce ! Po odstřelu nezůstal na dráze ani kamínek a už se to samo zároveň vyasfaltovalo. Užasný výkon taky předvedl kompars, který vyskakoval z letadla na nafukovací skluzavku. Jeden snaživec to tak přehnal, že se po dopadu odrazil zpět do výšky a prozradil tak, že neskáčou na skluzavku, ale na žíněnku, která je mimo záběr ) No a ty kecy (komunikace pilota s řídícím) taky stály za to... Dejte si to a všechny letecké filmy na N@vě Vám začnou připadat kvalitní. )
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ