FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 16. 5. 2024, svátek má Přemysl Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Kdo ma doma kokpit? Jeden příspěvek | Celý strom
Kdo ma doma kokpit?   24. 7. 2005 / 23:39
Jennik   
Tak jsem dosel k zaveru, ze u sebe doma si kokpit stavet nebudu a)kvuli penezum b)kvuli rodine c) kvuli casu d)kvuli prostoru. Hadam, ze takhle dopadla spousta z vas Maximalne se zmuzu jeste na pedaly a klikaci skrinku se spinacema, co mam uz rozdelanou.

Ale napadlo me, ze bych si nekdy alespon rad vyzkousel jake to je, kdyz se to nekomu povede dotahnout. Bavili jste se tady pred casem o profesionalnich simulatorech a ja se ptam. mate nekdo doma uz postevany alespon mensi kokpitek, kdyz ne uz rovnou cely cumak Bulika?

Za sebe bych zaroven poprosil o moznost navstevy a cumendy, ne-li primo male litnuti. Vzdyt jinak si na neco takoveho nesahnu NIKDY v ZIVOTE
 

Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 08:00
ras
Michal Brodil měl a možná má slušný kokpit Bilika
http://viditelnykocour.inet-box.cz/
 

Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 08:20
OscarK
Měl, měl, ale nevím, jestli ho má dosud. Proháněl ho na kombajnu ze 6 nebo 7 písíček, ale pak měl tuším nějaké problémy s rozvodnými závody . Bohužel to jsou všechno plané dohady, protože už jsem Brodyho asi 3 roky neviděl.
 

Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 08:26
Charlie   
Koucour už bulika nemá, respektive je v krabicích od banánů ) Občas ho to ale chytne a zase to složí, aby to v zápětí rozebral a pořídil lodičku, mašinky, či jinou zábavnou elektroniku. Ale Démon je myslím opět v provozu...tedy pseudo simulátor L-39.

Jinak aktuální kocouří web je zde:

http://sweb.cz/kuknamys/
 

Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 08:44
brendon (SVK832)   
Pozrite na www.fsclub.sk tam je tiez clanocek o postavenom kopite. Polozke clanky tema pod nazvom "Upgrade A320 kokpitu"
A ked sa pozriete do galerie najdete tam par obrazkov ako to vyzera ked to fici nazov je "A320 Real Cockpit"
 

Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 09:27
Jennik   
Vis o co mi jde? Moci si do neceho takoveho sednout! Milerad dotycnemu stastlivci za tu sluzbicku prinesu nejaky zvlaste povznasejici darecek
 

Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 09:34
brendon (SVK832)   
Spoj sa s nim myslim ze tam ma mail. Ak nie skus sa opitat spravcu fsclubu...
Ale ma to pre teba jednu nevyhodu byva na slovesku
 

Re: Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 09:40
Jennik   
Daleko, predaleko...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 10:50
Latom   
No nemusíš daleko, ale kousek za prágulí je taky jeden simulátor, ale vrtulové mašiny. Možná na to přijdeš sám, ale aby tady nebyla reklama, tak po majlu.

Není ale domácí, ale firemní.
 

Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 19:31
Hoaker
Uz nejakou dobu pracuju na myslence vytvorit skupinu lidi (sdruzeni nebo tak neco), kteri by neco takoveho postavili spolecnyma silama. Prece jenom jednomu cloveku je to stejne k nicemu, protoze vecne v tom litat nebude a n lidi podeli celkove naklady n-krat. Krome toho mam prislibenou pomoc z urcitych "oficialnich" mist, kde by nam v ramci jistych instituci mohli vicemene zdarma pronajmout prostory atd... Az bude projekt hozenej alespon na papire, dam o tom vedet a udelame nabor zajemcu
 

Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 20:08
Jennik   
Ano, na neco podobneho jsem tayk myslel. Nejakou klubovnu nebo neco takoveho a spojit to treba s modelarskym krouzkem Ale presto yb to spolikalo docela velkou spoustu penez. A kde konkretne (mesto) jsi to mel na mysli ty?
 

Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 20:19
Hoaker
V jednom nejmenovanem Domu techniku mladeze na Podbabe v Praze 6 Proc?
 

Re: Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 22:12
Jennik   
no ze bych se do podobne akce mozna rad vlozil tez jak financne, tak rucne, ale vsechno zalezi na mnoha faktorech.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   25. 7. 2005 / 23:43
Hoaker
No ja prave pocitam s tim, ze podobnych lidi, zapalenych pro vec, se urcite najde vice a pri spravnem vedeni ))) bychom to nakonec mohli dokazat
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   26. 7. 2005 / 00:05
Jennik   
a ted jak si navzajem dokazat, ze to nekdo mysli vazne a ze to dotahne do konce, ze? A co bys mel sam nejradsi v planu? Bulika, Airbus, ATR nebo neco mensiho?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   26. 7. 2005 / 18:22
Hoaker
Mno to je vsechno otazka rozsahle diskuze, rozhodoval bych asi mezi 737NG a A32X. Uz proto, ze kdyby se to povedlo udelat opravdu na profesionalni urovni dalo by se to pouzivat i pro nejaky zakladni vycvik z hlediska napriklad zvladani komunikace pri provozu atd...
 

Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   26. 7. 2005 / 09:15
j.s.
Nápad je to pěkný, ale chybí tomu trocha zdravého pesimismu )

Načrtnu tu čistě imaginární případ. Práci více lidí je nutné koordinovat, tedy takový projekt vyžaduje nějakého ideového vůdce či náčelníka. Což s sebou může (ale nutně nemusí) přinést komplikace v mezilidských vztazích, kdy se tomu či onomu nemusí líbit jak to náčelník vede a bude brblat nebo i přímo podněcovat ke vzpouře.

V oblasti financí to taky nemusí být jednoduché. Simulátor bude asi založený na FS a aby k něčemu byl, předpokládám použití WideView a WideFS, minimálně čtyř PC (avionika + 3x pohled ven), možná i další komerční soft na avioniku a nějaký ten speciální HW.

Co se SW týče, pokud naše imaginární skupinka pracantů bude chtít mít čisté svědomí, SW zřejmě za nekřesťanský peníz koupí. Zde vyvstává otázka, na koho bude licence a kolik kdo dá peněz. Rozdělit částku rovnoměrně mezi všechny je nejvhodnější, jenže ne každý má takové příjmy, aby to utáhl a zde vzniká prostor pro další třenice, protože lidé jsou různí a někdo se může hádat, že tamten dal míň apod.

Nejhorší to bude asi v oblasti PC, protože i ojeté bazarové PC s alespoň trochu rozumným výkonem přijde minimálně na takových 10 000Kč, což v minimální konfiguraci simulátoru dá nějakých 40 000Kč. Je možné, že s jídlem poroste chuť a nějaké to PC se přidá (2x na další výhled ven, 1x na extra avioniku, 1x na ovládací prvky) a sumička se nám pěkně zvyšuje. K tomu materiál na stavbu kokpitu (předpokládám dvěvo), nějaký speciální HW (rozšiřující karty apod.), vlastně bych zapomněl ještě na monitory (to se do sestavy za 10 000Kč nevleze).
Takže nějakých minimálně 100 000Kč to spolkne, i kdyby se angažovalo 10 lidí, 10 000Kč jen tak, z čistého nadšení, asi každý nedá. Někdo tolik nemusí mít a o to více zaplatí ostatní.

Tož to jen pár okamžitých nesouvislých námětů k zamyšlení od starého pesimisty
Abych vás moc neodradil, vzpomněl jsem si na jednoho svého kolegu. Žije na malém městě a jemu a jeho kamarádům, vyznavačům "petanque" (nevím jestli to píšu správně) už dost vadilo, že obec strká peníze jen fotbalistům. I založili občanské sdružení (nebo sportovní klub nebo tak něco) hráčů petanque, zaregistrovali se na ministerstvu, zvolili náčelníka, oficiálně zašli na obec a požádali o dotaci (dostali 25 000Kč na rok). Za symbolickou cenu od obce pronajali malý plácek, vlastními silami ho zvelebili, zakoupili obytnou buňku, co se používá na stavbách a v ní zbudovali občerstvovnu.
Zní to poněkud idilicky, nicméně i tohle může být cesta.
 

Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   26. 7. 2005 / 10:27
brendon (SVK832)   
Ale tiez to mohly ponuknut verejnosti a za hodinu vypitat 200-300Kč a keby tam mali kazdy den aspon jedneho cloveka by to mohlo byt mesacne 6000-8000Kč späť. Nie?
 

Re: Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   26. 7. 2005 / 11:06
j.s.
To je pravda. Jenže to už je poskytování služby za úplatu. Pokud výdělek přesáhne tuším 2500 ročně, je potřeba to zdanit, tedy vést účetnictví. A když už vést účetnictví, tedy evidovat náklady na stavbu, co by šly z těch, vlastně budoucích, daní odečíst. To už by chtělo nějakou účetní, co by se v tom vyznala.
Protože svět je špatnej a lidi sou zlí, někdo bude závidět, práskne to na berňák a bude problémů hafo. A vzniknou dalši tahanice, jako třeba, kdo za to ponese odpovědnost, kdo bude platit pokuty za neplacení daní a tak podobně.

K provozu pro veřejnost jen tolik, že simulátor bude muset někdo obsluhovat a lidem se věnovat. A co si budeme povídat, hlídat někoho, aby něco nerozbil a vysvětlovat mu co a jak, to po krátkém čase už není žádná zábava, to už je normální práce
 

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   26. 7. 2005 / 18:28
Hoaker
Mas pravdu, do jiste miry je to skutecne prace. Ovsem pro nas je nas konicek v nekterych pripadech i srovnatelny s praci. Ja osobne jsem kantor na univerzite, takze ucit lidi mi nevadi a rozhodne si umim predstavit, ze pokud nam nejaka organizace vyjde vstric, jsem ochoten veste jednou za cas napriklad krouzek nejakych mladezniku, kterym budeme vykladat o zakladech letani atd...
 

Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   26. 7. 2005 / 18:25
Hoaker
Pocitam zhruba s naklady okolo 250 tisic na kompletni realizaci. Velka vetsina se da hradit z nesoukromych zdroju... napriklad formou investic z ruznych organizaci, dotaci a daru Celkem dobre vim o cem mluvim, takze bych to tak pesimisticky nevidel. Z hlediska pravniho by to mohlo byt budto obcanske sdruzeni, ale daleko spis by se to dalo schovat prave pod nejaky Dum techniku mladeze nebo neco takoveho, aby to melo opravdu oficialni status...
 

Re: Re: Re: Re: Kdo ma doma kokpit?   26. 7. 2005 / 21:53
j.s.
Něco takového jsem právě naznačoval tím vykládáním o kolegovi s "petanquem" Buď si to totiž člověk postaví a ufinancuje sám, což je poměrně extrémní řešení, nebo se takový projekt musí zastřešit právě nějakou organizací a nechat si na to třeba ještě dát od státu dotaci Pak do toho dají lidé "jen" práci a atmosféra bude jistě mnohem lepší, neb se eliminuje riziko tahanic o peníze.

Co se předvádění týče, jako kantor máš nespornou výhodu. Osobně jsem absolvoval jednu dvoudenní simulátorovou akci pro veřejnost jako součást pořadatelstva a dospěl jsem k názoru, že již 2005 let stará populační politika krále Herodese má něco do sebe ))
A jelikož v práci prudí zase zákoši, lezou mi ty lidi už dost na nervy

Je vidět, že to máš docela promyšlený, tož Ti už jen popřeju hodně štěstí
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ