FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 29. 5. 2024, svátek má Maxmilián Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
forum?? Jeden příspěvek | Celý strom
forum??   3. 8. 2005 / 13:00
memorex
muzu se zeptat jak je mozny ze mi zmizel muj prispevek ktery tu byl???,?Chtel sem vam jen ukazat peknou fotku.
 

Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:27
Charlie   
Příspěvek byl smazán z důvodu PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV SERVERU AIRLINERS.NET, který povoluje pouze odkazování na obrázky a nikoliv jejich rozesílání na cizí server. Toto jsem poslal na mail autora smazaného příspěvku, pro vysvětlení.
 

Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:28
memorex
aha děkuji za objasnění
 

Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:30
shark_lkpd
A jak je mozne, ze byl smazan skoro cely thread k tomuto dotazu? To se tu bude praktikovat i nadale?
 

Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:30
Charlie   
Ano, reakce na neexistující příspěvek jsou nesmyslné.
 

Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:33
memorex
neplanujou se tady třeba sepsat nějaka pravidla nebo něco?
 

Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:34
Tragédie v JRD
Hele.. tohle ale neni o vnitrnich pravidle fora .. ale o slusnosti a dodrzovani autorskych prav ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:35
memorex
a co třeba udělali ti zakázaní lidi nebo neaktivní?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:38
shark_lkpd
ano, ale pokud budou jasna pravidla, tak se to uz nebude stavat ne? Takhle sem nekdo neco da a bude zalezet ciste na moderatorech fora, jestli to smaze nebo ne. To se mi nezda moc ferove.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:47
Tragédie v JRD
Me to prijde celkem jasne.. dokud se clovek slusne chova (slusne chovani atd) tak ho prece nikdo nevymaze... na to, aby si vedel, jak se chovat, prece nepotrebujes lejstro kde to mas vypocitane...?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:52
memorex
už radši budu ticho je to tu nejaky vostry ale plno zajimavych informaci ) ok diky
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 14:44
Už přistál   
Tak to mi tedy vysvětli, proč existuje právo...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 14:54
Tragédie v JRD
protoze je spousta lidi, co se slusne nechova... nejen v zivote ale ani tady... a to jsou ti co byli zabanovani (resp. v realu vsazeni za katr)
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 15:13
Karel
no a proc tedy (ve stejné logické linii) neexistuje jasný popis (SMIM×NESMIM) pravidel (po tvém "práva") vztahujících se k tomuto fóru?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 15:29
Tragédie v JRD
co kde jaka prava? jedine pravo o kterem jsem tu dneska mluvil, byla autorska prava k fotografiim na airliners.net a jejich porusovani ....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 16:31
Karel
no, to bych ani neřekl...

Posloupnost threadu je takováto...

Už přistávám?
"Tak to mi tedy vysvětli, proč existuje právo..."

Tragédie v JZD
"protoze je spousta lidi, co se slusne nechova... nejen v zivote ale ani tady... a to jsou ti co byli zabanovani (resp. v realu vsazeni za katr)"

Mluvíš-li o "právu nejen v životě" a o "vsazení za katr" tak mi to nepřipadá omezené pouze na "autorské právo". Proto hovořím o logické lince )

Proto existuje právo, aby lidi věděli, co je považováno za "slušné chování". A také proto si myslím, že by nebylo úplně na škodu, aby i na tomto fóru existovalo "právo" říkající, co se konkrétně jeho vlastníkovi líbí či nelíbí. V psané formě a klidně s odkazy na netiketu. To je fuk. Obecné i konkrétní příklady se v místních příspěvcích vyskytly už mnohokrát, nemýlím-li se.

Karel
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 16:34
Tragédie v JRD
No vidis... nidke jsem o zadnem pravu nemluvil ...a zadne jsem sem netahal ...

ach jo ...
 

14× Re: forum??   3. 8. 2005 / 16:37
Karel
To že není ve větě přímo napsáno "právo" neznamená, že nemluvím o právu ve chvíli, k přímo odpovídám na přímou otázku "Tak to mi teda vysvětli, proč existuje právo..." ))) Co kontext???

Karel
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 16:43
Už přistál   
Nevím, jestli jsi dost dobře pochopil pojem "právo" tak, jak ho Karel používá. Nejde o právo jako nárok, ale o právo jako pravidla. Když jsem se ptal proč existuje právo, měl jsem na mysli: "Proč existují psaná pravidla chování a nevystačíme bez nich"

Taky volám po sepsání pravidel, na která se bude možno odvolat při mazání threadů bez předchozí možnosti nápravy.

Mimochodem: minulý thread na toto téma byl taky smazán, ačkoli příspěvky byly téměř stejné jako tyto. Se zdejším Mirkem Dušínem Charliem souhlasit můžeme, ale nemusíme. Kdyby bylo jasně dáno, co se nesmí, stačilo by napsat třeba: Příspěvek byl smazán, protože nebyl konformní s pravidlem č. X. A o tom by se nemuselo diskutovat.
 

Xx Re: forum??   3. 8. 2005 / 17:46
Jennik   
se obavam, ze tady neslo o nejaka radoby prava nebo jina nejasna nepsana pravidla ale o naprosto korektni a jasne formulovena pravidla a podminky zverejnovani obrazku ze serveru airliners.net, ktera zcela odopovidaji autorskemu zakonu. Ta si muzes precist pri KAZDEM otevreni vetsi fotografie a jeste tam mas k dispozici a okopirovani do schranky upraveny zkraceny link na fotografii.
Nevim jak lepe a luxusneji muze tento server fotografie poskytovat. Jako fotograf tuto snahu o dodrzovani a respektovani autorskych prav ocenuji a tento Chrlieho zakrok kvituju jako naprosto transparentni a jasne obhajitelny. Jde prakticky o totez, jako kdybys tu daval link na warez. Neni treba nic dalsiho objasnovat a vysvetlovat.
 

Re: Xx Re: forum??   3. 8. 2005 / 19:08
Už přistál   
To, že by se neměly ve fóru porušovat autorská práva je úplně jasné, o tom se nemusí diskutovat. Ale jak už jsem psal, dneska byl smazaný i jeden thread, který měl v podstatě stejný obsah jako tento. To mě přivádí na otázku proč?

Tregéd napíše, že stačí se chovat slušně a mám jistotu. Jenže každý z nás má jinou hranici, co za slušné považuje a co už ne. Jak mám vědět, co se majiteli bude a co nebude zamlouvat?

Za tu dobu, co fórum čtu, jsem zjistil, že košer rozhodně není ptát se, kdy bude tenaten add-on hotový. A tak se neptám.

Ale proč se mám všechny tyhle věci dozvídat metodou pokus-omyl?

Nedělám si žádný nárok na přispívání do tohoto fóra a pořád čekám, který příspěvek bude můj poslední. Rád bych tady zůstal, ale jestli si někdo řekne, fórum si rozvracet nedáme, tak to pochopím. Ale mělo by se jasně definovat, co můžu napsat, aniž by se mi stalo to co dneska odpoledne, kdy jsem psal odpověď na post, který byl mezitím smazán.
 

Re: Re: Xx Re: forum??   3. 8. 2005 / 19:26
Tragédie v JRD
Hele, nic proti .. ale kdyz Te ctu, tak mam pocit, ze si myslis, ze charlie (potazmo jini admini) cely den nedelaji nic jineho, nez ze mazou thready, prispveky a banujou lidi ...

ach jo ...

co mi neda spat, tak to, jak mohlo tohle forum bez problemu X let fungovat bez potizi .. a az v poslednich mesicich porad nekdo ma nejaky problem s tim, ze tu je zabanovany, tu ze byl smazany prispevek a ja nevim co ..

vzdyt prece nejde o nic tak "duleziteho" aby se o tom musely vest obrovske rozpravy... no boze, tak to nekdo vymazal, tak to napisu znovu ...

jinak, jak si tu nekdo sezoval, ze charlie vymazal cely thread, ktery se rozvinul pod tim prispevem s tou otkou z airliners ... vzdyt to ma logiku .. na co tu mit nekompletni thready, ktery z niceho nic zacina v pulce?
 

Re: Re: Re: Xx Re: forum??   3. 8. 2005 / 19:36
OK-Milda (BHA410)   
A taky by to hlásilo chyby u následujících příspěvků - tak je prostě toto fóru udělané.
 

Xx Re: forum??   3. 8. 2005 / 21:07
Zdeněk
Nevím přesně, jak je to tady, ale v jiném fóru, pokud chci smazat příspěvek, musím smazat i vše, co na něj navazuje. A už prosím Vás, nechme toho nesmyslnýho dohadování !
 

Re: Re: Xx Re: forum??   3. 8. 2005 / 21:18
Jennik   
Nezda se mi, ze by tu bylo zabanovano priliz mnoho lidi. Koukni na jiny fora, tam jsou stovky lidi v banu. Napriklad na sposte oficialnich forech ke hram jsou docela prisna pravidla, kde staci netrefit se do spravneho threadu s dotazem a uz mas warning level o bodik vyse. A co se tyce diskuzi jestli to bylo spravedlive nebo ne - taky tam nemas narok.

Sam pokladam tohle forum za dost liberalni a volne. Ze doslo v posledni dobe k par tahanicim a nekolika nepopularnim zasahum, z toho si taky vrasky nedelam. A uprimne mam pocit, ze i moderator ma pravo, aby mu obcas dosla trpelivost. Snahou Charlieho je jiste jen to, aby tohle forum zustalo studnou uzitecnych informaci (coz zatim opravdu je) a ne nejake vyrizovani uctu.

Ze se ti stane, ze odpovis na neco, co uz neexistuje - tak z toho bych taky nedelal vedu. takovy nestesti to taky neni, co? A jestli to byla takova perla, ze jsme prisli o neco opravdu duleziteho a hodnotneho, napis to prosim jeste jednou do noveho topicu To bylo takovy rypnuti, ale za sebe si vetsinou dvakrat rozmyslim, jestli odpovidat a jestli to moje psani opravdu stoji potom nekomu za precteni...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   4. 8. 2005 / 08:33
Glagol
Musím doplnit-desátník Mirek Dušín. Ti starší co ještě byli na vojně ví co to znamená.
 

Re: forum??   4. 8. 2005 / 08:47
Charlie   
Tak tohle vážně nemám zapotřebí...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 15:38
Už přistál   
Děkuji. Přesně tam jsem mířil. Nemůžou mě přece posadit za katr, aniž by mi předem řekli, co nesmím.
Možná je to malichernost, ale když někdo smaže thread, do kterého jsem něco napsal, cítím se jako by mi rozšlapal bábovičku. Co na tom, že pískoviště někdo špatně založil..
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 16:16
pseudoMates
resp. byli v reálu dosazeni na ministerstva, do parlamentu, senátu, dozorčích rad a managementů firem... Takhle si to asi chtěl napsat, že...?)
 

Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:36
Už přistál   
Plánujou, ale do té doby to tady drží v rukou Velký Bratr, který retroaktivně posuzuje příspěvky.
Moje odpověď byla nesmyslná, protože jsem reagoval na příspěvek, který potom kdosi smazal. Dává vám to smysl?
Charile, proč jsi e-mailem nepožádal o link na airliners a potom příspěvek neopravil? Když je tu někdo první den, připravuješ mu hezké přivítání.
A prosím nemaž můj příspěvek. Raději mi dej ban. Děkuji.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:40
Charlie   
Nebudu nikoho vodit za ručičku a opravovat po něm příspěvky, na to nemám ani čas, ani náladu. Pokud někdo nehodlá dodržovat pravidla, má prostě smůlu. Na airliners.net to mají rozepsáno velmi obsáhle.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 13:42
memorex
OK už se to nestane
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 14:48
bumper   
Jeste jednou a useknou ti ruku od mysky ta fotka je nadhera,ja mam dojem ze spousta lidi z radosti,ze neco pekneho nasla hodi fotku nekam pro jine,aniz by predem studovali pravni predpisy Nikoho tim nechci omlouvat,jen ze se to muze stat,kazdopadne nejaky pravidla pro novacky na foru by se asi nekam hodit mely.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 14:56
Tragédie v JRD
z vlastni zkusenosti ti reknu jedno - je to naprosto zbytecne ... ale naprosto zbytecne... jenom ztraceny cas pri praci na techto pravidlech, protoze to takrka nikdo stejne nebude cist, a i kdyz to bude cist, tak se podle toho nebude chovat...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 14:59
bumper   
asi mas bohuzel pravdu ale takhle tady o tom porad nekdo mele,pravidla,pravidla,pravidla .... tak nevim co je lepsi
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 19:15
OK-Milda (BHA410)   
Pokud jde o pravidla na fóru, mě osobně přijde taková pravidla sepisovat dost zbytečné. Nikoliv proto, jak tvrdí tragéd, že by to stejně nikdo nečetl, ale hlavně proto, že prostě nevidím problém chovat se slušně. Existují snad nějaké právní normy například na to, jak mám mluvit s kámošem v hospodě? Když se mu to nebude líbit, tak mě prostě bude ignorovat. Stejně jako moderátor mi prostě smaže příspěvek popř. dostanu ban (vyhoděj mě z hospody). Pokud jde o důvod tohoto treheadu, tak jde o věc čistě právní (autorských práv) a není tudíž nejmenších pochyb o správnosti počínání Charlieho, navíc když nad rámec nutnosti zaslal hříšníkovi mail s odůvodněním.
Jinak už nevím co tady pořád řešíte; chovejte se slušně - to jsou celá pravidla (poku použiju právnický obrat nechovat se proti dobrým mravům).
 

Re: 10x: forum?? - alias PRAVIDLA   4. 8. 2005 / 10:56
Latom   
Pánové, ta pravidla tady visí stále a každý si je může přečíst než žačne psát.

§§§ "Pokud máte nějaký problém, nápad, zkušenost či připomínku týkající se MS FS/CFS na prodiskutování, tak neváhejte a pište. " §§§

O žádných jiných příspěvcích tady není ani slovo. Tohle je forum na simulátor a ne Hyde Park, kde si bude každý dělat a nadávat na co chce. Můžeme být vůbec rádi, že tady můžeme občas probrat i něco jiného než je jen sim. Podle toho co máme všichni v úvodu by mohl admin mazat všechny příspěvky, které se netýkají simu !!
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 17:06
kuma   
No, ale ty přece nejlíp víš, co to bylo za fotku a odkud - tak sem pověš ten link, jednak jako vzor, jak to mělo bejt na poprvý - a jednak aby mne ze zvědavosti netrefil šlak! )
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 17:09
Tragédie v JRD
ja mam pocit ze ho sem dal ... pokud to byl ten akrobat na zadech tesne nad zemi ...?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: forum??   3. 8. 2005 / 17:16
kuma   
Jo to červený izďélije od Suchého - to je dobrý, ale v jiným threadu, tak jsem nevěděl, jestli to nemá být něco jiného.

BTW: Stáhadlo blahé paměti lítával i níž (na vlastní oko jsem viděl v Mnichově Hradišti a na záznamu i odjinud). Akorát pak měl smůlu na mechanika a na knypl v ruce... Slza. Stáhadlo byl skvělej. ((((
 

Re: forum??   4. 8. 2005 / 09:24
MaPa   
Když to tak čtu, tak mám chuť sem napsat něco skutečně nezákonnýho, aby tuhle srágoru musel administrátor odstranit.
Nainstalujte si Šturmase a rozdejte si to v luftu volové.
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ