FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 20. 5. 2024, svátek má Zbýšek Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
On-line létání - jak na to Jeden příspěvek | Celý strom
On-line létání - jak na to   2. 10. 2002 / 07:41Tonda
Ahoj letci, právě jsem hledal na foru jak začít s on-line létáním, ale je toho tam milion. Tak bych potřeboval, jestli mi někdo poradíte co je k tomu potřeba za SW (pro komunikaci se řídícími) a kde se dá stáhnout, co kde nastavit - prostě něco pro úpně blbého začátečníka. Narazil jsem na výrazy jako IVAO, VATSIM, CSAV apod. a potřeboval bych nějaké polopatické vysvětlení. Díky všem předem MOC.
 

Re: On-line létání - jak na to   2. 10. 2002 / 08:48Marky Parky / web
Mrkni se sem a pocti si odkazy venovane zacatecnikum.

www.vacc-cz.org

Jinak IVAO i VATSIM jsou velke mezinarodni organizace, ktere provozuji stejnojmene site, na ktere se mohou pripojovat jak piloti letated tak ridici letoveho provozu a vzajeme komunikovat.

K pripojeni jako pilot je potreba mit na prislusne siti registraci ( obdrzis na www.ivao.org nebo www.vatsim.net ) a ve FSce nainstalovany program SqawkBox.

Pro pripojeni jako ATC je potreba mit ( zatim ) program Pro Controller ( nemusi byt FSka ).

Pro oboji je dobre mit mikrofon a program Roger Wilco na komunikaci.

CSAV je CSA Virtual - organizace, ktera zastupuje nasi CSA v online svete - leta podle letovych plane CSA se stroji CSA do destinaci CSA ale ve virtualnim svete. Clenem se muze stat kazdy, vice na www.csav.cz

Jinak VATSIM a IVAO maji na pandore émailovou konferu satcocz@pandora.cz, na ktere se dozvis vic a vsichni ti radi poskytnou jak dulezite informace, tak treba pomoc pri prvnim pripojeni.

Krome IVAO a VATSIM v cechach funguje jeste jedna skupinka schazejici se v okoli letiste Holesov a ti se domlouvaji tady. Pripojuji se myslim primo pomoci FSky, ale to se musis omluvit s nimi.
 

Re: Re: On-line létání - jak na to   2. 10. 2002 / 09:18Jarda Kral
Jeste jsi zapomel na stranku naseho OFFa http://www.volny.cz/satcocz . Hned pod uvodnim obrazkem jsou odkazy jak zacit.
 

Re: On-line létání - jak na to   2. 10. 2002 / 08:51Kamil
Ahoj,

takže pro začátek alespoň pár základních informací. K on-line létání potřebuješ hlavně modem (nebo lepší připojení na internet) a IP adresu serveru, který hostuje multiplayer (MP) pro FS. Tuto adresu získáš třeba na tomto fóru nebo můžeš zkusit 207.127.218.20. Ve FS v menu Flights - Multiplayer - Connect, zvolíš protokol TCP/IP, zadáš IP adresu a stiskneš tlačítko Search. Poté se Ti v políčku Session objeví název zvoleného serveru (pokud je v provozu) a pak již stačí zmáčknout tlačítko Join.
Pokud budeš chtít komunikovat s ostatními piloty máš dvě možnosti - chat (klávesa Enter) nebo si stáhnout sw RogerWilco (RW), který ti umožní komunikovat s piloty hlasem (pro tento případ doporučuji sluchátka s mikrofonem). RW je samostatný program, ve kterém nastavuješ IP adresu a příp. frekvenci. U výše uvedeného příkladu můžeš použít 207.127.218.20:3783/122.95 (UNICOM frekvence). Pokud budeš chtít, můžeme si domluvit termín a na této adrese a frekvenci se spojit a já Tě provedu celou problematikou. Já používám ještě program RWComSet, který spojuje FS a RW takže, když v letadle změním frekvenci, tak se mi tato změna promítne i v RW.
Další důležitý sw je FSUIPC - knihovna, která umožňuje většíně addon programům komunikovat s FS.
No a vrcholem všeho je řízení letového provozu (ATC) - nejrozšířenější jsou právě zmíněné VATSIM a IVAO - zde se musíš zaregistrovat, přidělí Ti nějakou ID a budeš ještě potřebovat další sw - SquawkBox.
Já používám normální analogový modem a pokud se mi podaří připojení nad 40 kbit/s, tak to funguje bez problémů - záleží také ovšem na serveru, ke kterému se připojuješ.
Zmíněný sw si můžeš stáhnout z Avsimu nebo i jiných sitů nebo Ti je můžu poslat.
 

Re: Re: On-line létání - jak na to   2. 10. 2002 / 09:33Tonda
Díky moc za super odpověď.Povedlo se mi najít kde stáhnout SquawkBox i Roger Wilco, ale nemůžu najít kde stáhnout ten prográmek RWComSet.Můžeš mě někam navést, nebo případně poslat prográmek na můj domácí mail? Až to včechno budu mít nainstalované a trošku proštudované tak bych se ozval a domluvíme si nějaký termín na "školení". Zatím díky moc a moc.
 

Re: Re: Re: On-line létání - jak na to   2. 10. 2002 / 09:42Kamil
Odkaz na RWComSet:

http://www.flightbase2000.com/members/VA/Files/RWComSet_v2.zip

kdyby to chtělo přihlašovací jméno a heslo:
Guest
sammy
 

Re: Re: Re: Re: On-line létání - jak na to   2. 10. 2002 / 10:22Kamil
Ještě jsem zapomněl na jednu důležitou informaci - RWComSet se musí spustit až po FS.
Také doporučuji, když se spouští nějaký sw, který má komunikovat s FS, aby FS běžel ve windowed modu (ALT+ENTER). Poté se může opět přepnout do full screen.
 

Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - jak na to   2. 10. 2002 / 10:29Tonda
To je opravdu super! Díky převeliké za rady i pomoc. Těším se na polítáníčko.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - jak na to   3. 10. 2002 / 07:52meiilaX
Jeste bych doporucil vyborny tutorial o celem procesu nastaveni FS i SB, ktery je ke stazeni na webu vatsimu. Taky je vyborne mit program ServInfo, kde je soucasti i ServInfoGauges - do letadla na panel si muses umistit gauge, ktery ti otevre seznam aktualnich pozic ATC, muzes se hned klikem naladit a zaroven naladit i RogerWilco. (jestli o tom nekdo psal, omlouvam se, vsechny prisp. jsem necetl
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - jak na to   3. 10. 2002 / 12:28Tonda
Díky moc za radu a pomoc. Vypadá to na moc šikovnou a užitečnou utilitku. Večer snad najdu chvilku na stáhnutí a proštudování. Ještě jednou dík.
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ