FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 16. 6. 2024, svátek má Zbyněk Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Letecké kukly? Jeden příspěvek | Celý strom
Letecké kukly?   12. 1. 2006 / 17:37
ondras   
Nevíte někdo co jsou to za kukly??
Ta vpravo je zateplená.
img_forumn/r86184_1.jpg (500x375)
 

Re: Letecké kukly?   12. 1. 2006 / 17:43
kuma   
No, IMHO, myslím, že tohle nejsou letecké kukly. Alespoň ne nic standardizovaného, i když do letadla to pochopitelně použít lze taky.

Dřív se takové kukly běžně šily pro motocyklisty - a pro řidiče kabrioletů. Já už to pamatuju akorát u starejch dědků na kozím dechu (kukla a vofuk místo brejlí). Letecké nemívají vzadu ten širm na krk a armádní mají bez výjimky na uších velké kpasy na sluchátka a většinou i nějaké fixační pásky na přichycení gumy brýlí (vzadu) a kabelů sluchátek (někdy vzadu, někdy na temeni hlavy). V Česku se šily ještě v 50. letech, byly posltrované šedomodrým popelínem a kůže byla dost tuhá (nevhodně vydělaná, laciná) moc dobře to na hlavě nesedělo. Luftwafácké (které se masivně používaly v ČSLA do éry laminátových ZŠ ještě i na delfínech) byly proti tomu maximální luxus.
 

Re: Re: Letecké kukly?   12. 1. 2006 / 18:39
ondras   
Díky.Ale nemyslím,že na školních,před a těsně poválečných letadlech např. v elementárce se používaly sluchátka.Navíc jsou přímo z LKPJ a tak???
 

Re: Re: Re: Letecké kukly?   12. 1. 2006 / 21:50
kuma   
No ja... Pochopitelně, když teď čtu svůj minulej příspěvek, jsem dost strohej. Ale to je blbost, tak se omlouvám. Já nemůžu trvdit, že to nejsou ňáký kukly z pilotí hlavy. Boženka Láglerová taky nosívala ňákou takovou a kožený věci maj (když se dobře udržujou) výdrž 300 let, tak proč ne. Myslím, že vysloveně "letecké" kukly se vyráběly pro armádu (už dost brzo se sluchátkama) ale jinak nepochybně malé firmy vyráběly kukly pro motoristy, které si kupovali letci a naopak některé firmy nepochybně psaly z obchodních důvodů na své kukly "letecká", aby si ji pak většinou kupovali motoristé. A třeba zrovna nějakej "pan Pilot" létal s malým letadlem se zcela civilní kuklou a ona dnes, přestože nenápadná, v sobě nese velkou historii. Stálo by za to osud těch kukel vyšpijónit, třeba je to zrovna tak. Držím palce!
 

Re: Re: Re: Re: Letecké kukly?   12. 1. 2006 / 22:05
ondras   
Díky.Asi to sice nevyšpióním ale stejně jsem rád,že je mám.Jestli někdo víte o nějakém pamětníkovi,toš mu to ukažte.Je to údajně přímo z letecké školy v Prostějově.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Letecké kukly?   13. 1. 2006 / 10:20
lancaster   
TAk tu hnědoujsem měl doma jako kluk a byla pro motocyklisty, taky mě tam mátly ty příklapky přes otvory k uším. Ale chtěl jsem mít pravou leteckou, jako měli piloti na Migu 15 a tu mi otec, tehdy vojenský pilot, skutečně přinesl i s kabelem a se sluchátky a odpovídala přesně popisu, který tu prezentuje KUMA.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letecké kukly?   13. 1. 2006 / 13:49
ondras   
podle dostupné literatury se při výcviku v POVÁLEČNÉM období sluchátka nepoužívala.Tedy alespoň ne u nás.
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ