FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =) Jeden příspěvek | Celý strom
OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 12:33
LETEC
Zdravim vás piloti,chci se zeptat jakej máte názor na paraglidinové létání???Nejspíš ho začnu létat tak mi poraďte život nebo létání!!!!!!!!! =) nééééééééé zase až tak horký to nebude.........
 

Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 12:36
MaPa   
když vynecháš při přechodu z letadla rogalo, tak se to dá přežít. Tahat za špagátky je úplně jinej grif, než šoupat hrazdou na druhou stranu než s kniplem.
 

Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 19:16
gradient   
Nechci se moc míchat do debaty ale já přešel z L-13 na rogalo a žádnej problém jsem s tím neměl
 

Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 12:56
vojtas
No Letce,
pokud chces zazit opravdovy pocit letu a nemas tatinka bankerem, je to ta nejlepsi moznost. Navic ti paragliding da ochutnat to, co jen maloktery jiny letecky sport.
A s tou "nebezpecnosti" to taky neni tak divoke. Mozna v minulosti to bylo dobrodruzstvi, ale dnes se da rict, ze plati to co pro jine letecke sporty: jak bezpecne si to udelas, tak bezpecne to budes mit.
Hlavne se nepovazuj za samozvaneho odbornika na letani s PK a jdi do skoly paraglidingu.


 

Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 14:10
= M@trix! =   
Naprostej souhlas. A co teprve když si ještě hodíš na záda krosnu s motorem, nebo když na tom umíš kousky jako třeba Vašek Motyčka ...

Jinak ještě dodám, že sice to je relativně levný způsob létání, ovšem šetřit na nesprávných místech se těžce nevyplácí.

A ještě k té škole - u nás je celkem dost škol a některé z nich jsou i na dost vysoké úrovni (většinou je vedou dlouholetí reprezentanti) a hlavně jsou celkem rovnomerně rozprostřené po republice. Chce si to jen vybrat tu, která ti bude nejvíc vyhovovat. Hafo informací najdeš tu http://www.skyfly.cz ..
 

Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 14:11
OK-OPL (CSA107)
Tak já si dovolím nesouhlasit s VOJTAS. Není to ta nejlepší možnost, jak zažít pocit z letu. Ale možná to je ta nejlacinější. Z vlastní zkušenosti vím, že většina z paraglidistů nerespektuje předpisi se slovy mám přednost !!! Když pak na tebe vypadne z mraku chlap na hadru, tak máš plný ruce práce aby jsi ho nesejmul.
Takže moje rada. Drž se kniplu.
Petr
 

Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 14:13
= M@trix! =   
Tak na tom se asi neshodnem ...
 

Re: Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 14:20
OK-OPL (CSA107)
to nevadí ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 14:26
= M@trix! =   
Soudit všechny podle několika jedinců je, mírně řečeno nekorektní. Určitě si naprostou většinu paraglidistů ve vzduchu nikdy nepotkal ...
 

Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 14:29
MaPa   
Když vypadne z mraku chlap na hadru, tak mu bude nejspíš jedno jestli ho sejmeš, páč bude mraženej.
 

Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 14:33
bumper   
A nejlepsi je, kdyz na tebe vypadne chlap na hadru a vedle nej jeste balonkar

http://album.medlanky.info/albums/userpics/bl_prl.jpg
 

Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 18:25
červeňák
Já mám docela podobnou zkušenost ... jednak u nás na letišti taky sem tam pusobí paraglidingová škola a hlavně její vedoucí si s předpisama moc hlavu neláme mno a druhak nedavno za mnou přišel byvalý spolužák s tim že začal lítat na padáku ... jenže koupil nějakej shit za 35kKč, učil se litat na kopci za barakem a nemá tucha o tom proč to vlastně letí ... a to mě děsí ... nějaký předpisy mu nic neříkaj ... nedělá mu starosti že muže ublížit jak sobě tak někomu jinýmu ... mno nevim vždycky se naštvu když jen slyšim slovo paraglidista ... je to jen kus hadru nevim co na tom kdo vidí ... knipl je knipl ... ale to je samozřejmě jen muj názor ...

Honza
 

Re: Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 19:36
= M@trix! =   
No tak ale pánové ...
Jsou lidé, kterým nerostou doma na zahradě po stromech prachy a nebo nemají aeroklubové letiště za plotem a jsou lidé, pro které je PARAGLIDING jedinou možností, jak se dostat k létání.

Co se týče přístupu typu: "Sem mistr světa a všechno umím. Koupil jsem si křídlo a lítám. Papíry nemám - to je pro sraby" tak z toho se delá zle i nám, to se nebojte. Bohuže dneska se na internetu dá pořídit vybavení celkem snadno a zatím neexistuje žádný kontrolní mechanismus, jak tohle uhlídat.

O tom, že všude jsou černé ovce polemizovat nechci - to je bohužel tvrdá realita - , ale i my máme dost špatné zkušenosti s některými aeroklubovými piloty, kterí tvrdí, že do vzduchu nepatříme a dělají nám vyložené schválnosti někdy hraničící s naprostou debilitou.

Ovšem přenášet nevraživost mezi určitými skupinami pilotů (která alespoň co já sleduji v poslední době narůstá do dost obludných rozměrů) už i sem na fórum mi příjde trochu divné.






 

Re: Re: Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   10. 3. 2006 / 07:32
červeňák
Rozhodně jsem nechtěl vyvolávat nějakou nevraživost mezi skupinami pilotu jak říkáš, pokud to tak vyznělo tak je mi to líto... Na druhou stranu ta nevraživost,rivalita, řikejme tomu jak chceme tady byla a asi i bude ...
Docela by mě zajímalo kde rostou po stromech prachy, taky bych nějakej uvital ... Já dřu jako pako celej rok abych si v sezoně odlital svejch 60 hodin a nějaký ty závody ale dělám to proto že mě to baví ... S tim letištěm máš docela pravdu, trávim na něm většinu volnýho času tim že buď lítám nebo makám ... žel pak už nezbývá čas na nějaké jiné koníčky, aktivity, které bych třebas dělat chtěl ale nejni kdy ...
Zcela určitě netvrdim že jsou aeroklubáci nějak svatý - všude se vyskytujou individua dejme tomu s radikálními názory a žel mnohdy i na takových postech že se člověk nestačí divit ...

Takže ať si každej lítá jak chce, hlavně aby to bylo bezpečný ...

Honza
 

Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 20:53
Willhelm   
No já to zažil i s jiné strany. Paraglidisti nemají rádi rogalisty, aeroklubáci zase LAA, každý se drží svého a najde spoustu důvodů, proč je to "jeho" lítání ten nejlepší druh lítání na světě. Všeobecně pak mám dojem, že chybí jakási vzájemná tolerance. Černé ovce se najdou všude, není to důvod odsuzovat celou skupinu. Ale abych odpověděl i LETci: Paragliding je dobrá volba nejen díky "relativní" finanční nenáročnosti. Je to létání nejblíže přírodě, bezprostředně cítíš každý stoupák, poryv větru, všechno máš hned ve "šňůrách"... Je skvělé když kousek pod tebou točí stejný stoupák Káně a ty to točíš na tak malém poloměru, že se o tom rogalistům nebo větroňářům ani nezdá... Jsi jen ty a příroda, kousek textilu nad hlavou, hovíš si v pohodné sedačce... (Dohromady do 25Kg výbavy.) Ale přírodu nesmíš podceňovat, ve škole paraglidingu tě naučí na co si dát pozor a jaké nebezpečí od přírody hrozí, jak zvládat základní nestandardní letové režimy, jak se v případě prudké změny počasí uklidit z oblohy (Aby Tě třeba nenatáhl bouřkový mrak a neudělal z tebe velkou kroupu.), seznámí tě s pravidly a legislativou - kde se lítat smí a za jakých podmínek a kde je to naopak zakázáno. (Abys pak jako loni jeden neregistrovaný pablb s motorovou krosnou nebrázdil Ruzyňské CTR a nevrhal špatné světlo na celou skupinu v níž většina pravidla dodržuje.) Abych ale o paraglidingu jen nebásnil, má to i určité nevýhody. Já jako jednu z hlavních vidím v omezení počasím... Jako začátečník budeš zvládat lety ve větru do 5m/s, ve dnech kdy neprší a za podmínky, že fouká ve správném směru na nějaký Tebou dostupný letový terén. Když zvládneš v prvním roce nalítat 20hod., můžeš hovořit o úspěšné sezóně. Na druhou stranu pak ve dnech kdy počasí nepřeje, můžeš lítat doma u PC a nemusíš si odbrigádničit bůhví kolik hodin na jednu letovou jako aeroklubáci... ) Jdi do toho!!!
 

Re: Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 21:26
= M@trix! =   
Konečně spříznědá duše ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 21:54
tonde   
já si myslím, že do vzduchu patří každý, kdo ví, jak se tam chovat a je jedno, jestli lítá na rogalu, nebo na padáku, nebo s rourou, vrtulníkem, ultralajtem.... To, že např. já osobně si stále dělám srandu z vrtulníkářů už nějak principielně souvisí s mou bývalou profesí, i tak ale každý pilot vrtulníku, který si zase na oplátku dělal srandu z nás věděl, že navzájem si své práce velmi vážíme a svoje umění velmi respektujeme. Každé létání je nebezpečné, pokud se nerespektují předpisy, ony nejsou vydávány pro buzeraci, ale to každý rozumný člověk ví.... ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 22:01
Willhelm   
Krásně jsi to vystihnul. ) Proč jenom to takhle neumím popsat já? No polepším se! Zítra to snad budu umět napoprvé - jako Tonde! )
 

Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 15:12
Orbith AVP4MP   
létání na padáku je zneužití záchraného prostředku a trestá se.Někdy často smrtí.
 

Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 15:33
PjSky   
posud si sam
http://www.mechy.cz/

fajn clovek a je nazivu... alespon tedy emaily psat muze
 

Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 16:09
= M@trix! =   
Ale z Prahy do Rosic u Brna to je trochu z ruky ... , jinak souhlasím, tehle člověk je naprosto bohovej ...
 

Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 18:10
tonde   
čas od času se tu na fóru objevuje Hoplite, létá paraglajding už dlouho a tuším má i nějaké insruktorské zkoušky či co, on by ti určitě podal přesné info. ICQ má ve svém profilu, určitě se neurazí, když mu napíšeš. ))
 

Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 19:21
gradient   
podívej se na skyfly.cz nebo na laacr.cz najdeš tam instruktory,i letecké školy...neuč se létat sám hrdinů jsou plné hřbitovy.
 

Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 19:25
Aldaran
Hele, je to jako s litanim obecne. Kdyz nedelas kraviny, dozijes se celkem pozehnaneho veku. Rozodne nepodcenuj skolu. Jsou strelci, kteri Te vemou na kopec, prodaj Ti predrazenej kus hadru, reknou ze kdyz zatahnes za todle leti to doprava, zatahnes za to druhy leti to doleva, zaridej Ti papiry, pokud mozno tak, aby to bylo pro ne co nejmene nakladne a hybaj.... Muzu Ti doporucit http://www.flying.cz/ Petra Znam osobne (kdyz tak ho pozdravuj) a muzu Te ubezpecit, ze kdyz Ti udela on vycvik, tak si Te uzijou i pravnoucata. Souvisi s tim i vyber hadru, nepocitej s tim, ze Ti vystaci jeden. Z pocatku je nejlepsi skolni padak, sice nic moc parametry ale ohrome bezpecnej a odpusti Ti mnoho chyb. Po par desitkach hodin uz se budes koukat po nejakem lepsim, ale uz budes vedet co si smis a nesmis dovolit... ten uz moc neodpousti.... a kdyz budes litat spickove... koupis brus, tak budes pro jistotu litat s dvouma zalozakama

Tak ze s rozumem a to plati uz i pri vyberu toho kdo Te bude do litani zasvecovat.
 

Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 20:27
Kobos   
Jak to vypada v realu se skus podivat tady:
http://www.pgjih.com/video.php
nekolik peknych videoklipu a nejaky to pvidani k tomu.
http://www.pgjih.com/
 

Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 20:29
Kobos   
EDIT:
doporucuji 3ti video z vrchu Zimni letani a skotaceni
 

Re: Re: Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 21:59
PjSky   
tak tohle je skutecne letani pro lid
 

Re: OT:Paragliding aneb asi jistá smrt!!!! =)   9. 3. 2006 / 22:04
lulinak
ale proc ne? zalezi jaky sou tvoje cacovy a financni moznosti, jestli nic moc, tak tohle jedna z tech levnejsich variant jaxe dostat nahoru a chvili tam zadara pobejt, ma to svy pro i proti, resil sem to taky a nakonec skoncil u vetronu a nelituju...
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ