FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 15. 5. 2024, svátek má Žofie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
CIAF v Brně? Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CIAF v Brně?   9. 9. 2003 / 00:58Rostislav Zdeněk
Budtě zdrávi!
Na akci rozměru CIAFu jsem se podíval poprvé. (Nějak se mi to povedlo až nyní.) Jelikož jsem příznivce především proudových strojů, tak jsem se moc těšil a byl připravený jet i do Hradce Králové. Klidně bych jel i do Aše, protože prostě jsem fanda proudových bojových strojů, které zase tak často v průběhu roku vidět nejsou. To, že se CIAF konal v Brně mi jen ulehčilo plánování (jsem z Opavy), ikdyž cesta vlakem - hlavně zpět. - byla celkem únavná.
Z techniky na stojánce jsem byl v pravdě unešen. - Pravda... První CIAF... Kanadský Hornet, Německá tornáda a phantom, Mirage, Hawky, Thunderbolty, Eagly, Falcony, Harriery... Stratotanker už se dál od lidí postavit nedal, že? Nechápu... Pak letové ukázky... Tankující tornada, Falcony, CF-18, Frecce Tricolori, Bíločervené jiskry, Mirage, ALCA, Hawk, Phantom... Bylo na co dívat... Trochu mi vadilo , že se letadla nedala na stojánce obcházet okolo.
Co se týče organizace byla bez chyby. Autobusy jezdily... Nebyly ani moc fronty... Celkem klid...
Co se týče "kýče" a dalších zbytečností okolo? Přistoupil jsem k tomu s vlastními zásadami pro eliminaci nepěkného zážitku z Airshow.
Především jsem se včas vy... prázdnil... čímž odpadlo stepování v řadě na budku TOI TOI a propásnutí něčeho zajímavého. Vlastní pití (I s tím však opatrně - viz. TOI TOI Bojový pilot to taký nemá jednoduché, když se mu chce... A co teprve pilotky! ) a mé oblíbené jídlo - housky se salámem a hořčicí - mě vyčlenily z úděsných front na občerstvení. A když jsem se usadil kousek za ohraničením díváků asi 20-25 m nalevo od lešení s kameramanem, nemohlo mi v dokonalém a pohodovém zážitku už nic zabránit. A všechno ostatní mi zůstalo za zády.
Bylo to skvělé!
Po vylidnění jsem si prohlédnul v klidu i pár stánků s knižkami a stavebnicemi a celkem v poklidu a nasycen zážitky se odebral na cestu zpět.
Ani cena vstupenky se mi nezdála velká. V porovnání se 100kč za - odměřeně řečeno - nic moc létající cirkus M. Kindernaie např. ze Zábřehu, bylo 200kč za CIAF vceku příjemné. Prostě skvělý letecký den.
Ani nevím, proč se tu tak rozepisuji. Možná pro ten "negativizmus" všude tady okolo... Možná jen proto, že chci říct, že se mi CIAF2003 moc líbil, a že už se teším na příští rok...
 
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ