FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 28. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Notebook pro prepar3d v4 Jeden příspěvek | Celý strom
Notebook pro prepar3d v4   29. 7. 2017 / 01:44
JirkaK
100 je i na mě moc, pokud nechceš dělat kompromisy, tak s 50-60 máš objektivně to nejlepší co můžeš pořídit pro současné civilní simulátory a určitě nebudu říkat že to je málo, je to dost peněz.

Když jsem začínal s FSX, tak o běželo na 6 let starém notebooku s původní cenou 17 tisíc. A šel jsem podobnými úvahami jako kolega, zda notebook nebo desktop a strop jsem si dal 20 tisíc. Notebook za tu cenu nehrozil. Původní desktop měl mít v sobě jen Pentium a GTX750 a oboje mělo mít pasiv chlazení, někdo mi ale 750 rozmluvil a šla tam 960 a i CPU jsem nakonec bral i5-4590S a po přečtení diskuze tady ji obratem vyměnil za i7-4790k, z původních 18k rozpočtu za celou sestavu včetně monitoru a systému se to vyhouplo na 30k. S přechodem na P3D si to vyžádalo silnější grafiku a 16 tisíc za GTX980 mi přišlo jako raketa, ale chuť byla velká. takže 22,5 za 1080 v release day mi nakonec nepřišlo tak hrozné, byť to bylo na hraně (původně jsem měl strop 20k)

Když nepočítám custom vodní okruh, což je spíše frajeřina než nutnost, tak to v součtu vyšlo sakum prdum na 60k + monitory. Trochu se to zvrho, co se ale zvrhlo víc je SW.

Jen v ORBX scenérkách jsem za 31 tisíc a to jsem drtivou většinu věcí kupoval ve slevách a rozhodně nemám vše. Letadla (main pětka A2A, RealAir Dukové a Legacy, PMDG, nějaké Carenado/Alabeo a pár dalších) cca 20 tisíc, další addony ala Active Sky, GTN, Rex, SPAD... 6 tisíc, pak nějaké scenérky od jiných autorů než ORBX a nějaké drobnosti ani netuším pár tisícovek to bude, PROFI licence P3Dv2, a nějakých 16 měsíčních předplatných developerské v3 a v4, 10 tisíc... hnedle cena SW překonává cenu HW.

A ještě bych měl přidat X-Plane a nějaké ty letadla, SMP a 50 dolarový příspěvek na balík letišť od GPB.. ale to už jsou v celkové sumě jen drobné...

Co tím celým chci říct je že když ujedeš na doplňcích, tak v nich budeš velice snadno za víc než stál ten HW.

A původní koment neměl nic společného s cenovkou, chtěl jsem jen odradit od koupě některé ze starších verzí, protože když se v4 nastaví adekvátně k nastavení v3, tak v4 poběží na stejné mašině určitě lépe. S jídlem roste chuť a když chce člověk užít novinek/vylepšení v4 tak to ohulí a logicky si to vyžádá větší výkon.
 
VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ