FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 28. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pomoc s XP-11 Jeden příspěvek | Celý strom
Pomoc s XP-11   3. 9. 2019 / 22:43
Willhelm   
Tak Braňo za mě:
Default mesh v XP11 není možná úplně detailní jako HD a UHD z Alpilotx.net, ale na druhou stranu nebudeš mít dráhy našich letišť s terénníma zlomama. (Zvláště divoké v Brně a na Kladně)

Docela zajímavých výsledků co se týče krajiny nad Evropou docílíš s X-Europe2 od simHeaven. Tady se mi líbí hlavně jak to spraví železniční tratě a nádraží proti kostrbatému a úsečkovitému defaultu.

X-Europe2 jde použít i samostatně, nicméně nejlépe asi vypadá s Orthem. Osobně nejsem moc zastánce lítání nad orthem, protože si myslím že nevýhod je více než výhod. Ano vypadá to pěkně, ale dráždí mě přechody dlaždic s různým počasím nebo roční dobou, fixní stíny budov neodpovídající aktuálnímu postavení slunce, fixní stíny mraků a na pomezí ČR/SK je myslím i dost oblastí úplně krytých mrakem, v neposlední řadě tady jsou vodoznaky majitele ortha.

Nicméně pokud budeš chtít používat vše co tvořil mistr Leguan a další tvůrci pro ČR/SK tak ono to prostě do ortha sedí více a Honza to na Orthu dělá a ladí a víme, že jej docela dráždí když tu občas někdo típne jeho výtvor bez ortha. Daň za free nebo placené ortha je dlouhé načítání XP a potřeba velkého úložného prostoru. (Já nakonec XP11 nastěhoval na samostatný rychlý 3TB disk, protože můj výchozí datový 1TB HDD mi začal být po půl roce s XP11 malý)

ČR/SK má spoustu super věcí k VFR i IFR lítání tady na péráku. Věci dělané do XP10 vypadají většinou i v XP11 dobře.

Zajímavým projektem je pak Hungary VFR, u maďarů se dala dohromady slušná komunita tvůrců. Nicméně postahovat to, pročíst se návody atd. zabere docela času a dá to pak dost zabrat HW, ale co máme před sebou dlouhé zimní večery ne?

Pro IFR a dopraváky prostě musíš mít stažený free plugin better pushback. To je něco co by měl LR implementovat po domluvě s tvůrcem přímo do XP.

Další plugin bez kterého už si XP neumím představit je Xchecklist - pro většinu hlavních free i placených letadel existuje většinou i několik checklistů (reálně dlouhé, zkrácené na klíčové věci atd. ).

Pro pohodlí elektronické databáze letiště, vyhledání metaru atd. je super avitab. (který mi teď sice neukazuje frekvence ATC stanovišť a ATIS na letištích, ale to je doufám jen dočasný stav, protože dlouho tohle fungovalo bez problémů)

Za zkoušku stojí určitě plugin 124thATC, zatím pořád asi nejlepší offline ATC co do XP11 je.

Pozor na FlyWithLua, tento plugin dokáže být užitečným pomocníkem, ale taky noční můrou. Jako všude i tady platí, že méně je více.

S přípravou letu jsme na tom podobně, prostě to k tomu patří a je to součást zábavy. Zatím free Simbrief.com na IFR plánování a rovněž free LittleNavMap na VFR/IFR přípravu, plánování a monitorování letu.

Pokud budeš chtít investovat do nějakého placeného addonu, tak rada - projdi si nejprve support fóra a podívej se kolik tam bylo/je problémů a jak tvůrci reagují - jestli stylem "nejsem, neumím" nebo "FY když se ti nelíbí taks to neměl kupovat" nebo "jo mrknu na to" a pak za 2-4 týdny "opraveno/vyřešeno".

Placené addony jsou na extra téma a je to strašně subjektivní člověk od člověka. Hodně lidí co lítá mixéry si například nemůže vynachválit Bell 407 od Dreamfoil, já tomu třeba nepřišel na chuť. Uznávám, že to je pěkné, má to vychytané funkce atd. ale přesto raději lítám Bell 412 od X-Tridentu nebo jeho free "bratrance" Bell 429.

Já dost informací sosal z xpl.cz, nicméně může to být trochu zavádějící, protože XP11 je od XP10 hodně liší a na xpl.cz byla většina věcí popisovaná pro XP10 a občas nemusí platit v XP11, tak je na to třeba pamatovat.
 
VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ