FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 16. 5. 2024, svátek má Přemysl Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Mapování ovladačů CH Products Jeden příspěvek | Celý strom
Mapování ovladačů CH Products   16. 3. 2007 / 08:33
OscarK
Mám berany CH Products Flight Sim Yoke USB a pedály Pro Pedals USB. Nějaký čas jsem je provozoval v přímém režimu, ale teď jsem se dal do jejich mapování pomocí programu CH Control Manager.
Troufám si tvrdit, že mapování jsem zvládnul. Jako obvykle je ale nějaké ale , a tak se vyskytly nějaké menší komplikace.

1. Jednou z nich jsou funkce FS, které nemají přiřazenou klávesovou zkratku, např. Autopilot heading bug decrement a Autopilot heading bug increment. Vyřešil jsem to tak, že jsem příslušná tlačítka nechal v režimu DirectX Mode a přiřadil je patřičným funkcím ve volbách FS. Tenhle způsob se mi příliš nelíbí, protože případná výměna mapy může znamenat zásah do dvou míst a to jaksi "není ono".

2. Druhou komplikací jsou funkce, které jsou závislé na nastavení klávesnice, např. Decrease selection slightly a Increase selection slightly. Tyto funkce pracují správně pouze s anglickou klávesnicí, ale s českou nikoli. Protože jednoznačně preferuji českou klávesnici, tento stav mi dost vadí.
Nejspíš by toto chování také šlo obejít ponecháním tlačítek v módu DirectX, ale to bych za chvíli CM vůbec nepotřeboval.
Z časů svého dosovského programování si pamatuji, že klávesnice generuje jednak ASCII kód (tuším někdy se mu říká Key Code nebo tak nějak), který závisí na přepnutí klávesnice, ale také tzv. Scan Code, který je dán pouze klávesou samou. Nešlo by využít tohoto faktu a číst tento kód? Možná je to scestná myšlenka, možná ne.

(Pro úplnost dodávám, že jsem se zatím díval na soubory MAP a CMC, ale skriptům jsem se nevěnoval.)

Mohl by mi někdo z Vás poradit, jak tyto záležitosti vyřešit?
 
FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ