FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 14. 5. 2024, svátek má Bonifác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Naučí mě někdo lítat? Jeden příspěvek | Celý strom
Naučí mě někdo lítat?   14. 12. 2011 / 22:36
oktabja
Zdravím,
před týdnem jsem si koupil Saitek Pro Flight Yoke a nainstaloval FSX. Nikdy jsem žádný letecký simulátor nehrál, a první hodiny hraní jsem si připadal jako Alenka v říši divů

Po týdnu usilovné práce vím k čemu je ten volant, engine throttle a asi dalších 5 funkcí. K reálnému letu mám asi opravdu dost daleko, a "manuál" obsažený ve hře se mi zdál dost stručný. Jen pro představu, nemám tušení k čemu sou ty 2 další páky vedle plynu (ta modrá a červená....)

V podstatě hledám někoho, kdo umí lítat a má čas se mnou zaletět (prej to FSX umí) po síti a trochu mi vysvětlil o co go

Díky moc, dyštak mail: jan.oktabec@gmail.com
Jan Oktábec
 

Naučí mě někdo lítat?   14. 12. 2011 / 22:42
Kendy   
Myslím, že FSX samo o sobě, má v sobě nahráno něco, co tě krůček po krůčku povede a vysvětlí ti základy, které potřebuješ vědět. Nejhezčí ja na tom celém to, že si to můžeš pouštět pořád do kola, dokud ty základy nepochopíš. Jen ti k tomu dám jednu malinkou radu. Jestli ten simulátor chceš brát jen jako další arkádovou hru ve tvém PC, tak bych od toho moc ve tvém případě nečekal.
 

Naučí mě někdo lítat?   15. 12. 2011 / 00:04
Algy   
No kamaráde, zvolil sis těžkej oříšek! Jelikož lítání jako takový je oborem dost obsáhlým, nedá se během několika hodin vysvětlit všechno, co proto potřebuješ znát. Pokud chceš opravdu umět lítat v FSX je potřeba nastudovat spousty materiálů a teorie, abys věděl co máš dělat, kdy to máš dělat a proč to máš vůbec dělat.
Asi tě zklamu, ale zapomeň na to, že tě někdo naučí lítat za hodinu někde přes multiplayer obzvlášť, pokud o tom vůbec nic netušíš.
Nicméně, pokud vládneš angličtinou je nejlpepší nápad projít si v FSX Flying school od první lekce tak, jak ti už radil Kendy. Nauč se základni principy ovládání letadla (zatáčet, stoupat, klesat), pak přidej vzlet a přistání, základy navigace apod. Začni u malejch letadýlek a s přibývajícíma zkušenostma pak postupně přecházej na větší.
Hodně užitečných informací se dá najít zde v historii fóra, popř. samozřejmě na googlu. K tomu je dobrý znát alespoň nějaký ty základní pojmy, abys věděl, co vůbec hledat. Najdeš je tady: http://www.flightsim.cz/article.php?id=53
Nějaký základy najdeš třeba tady: http://ms-fs2004.wz.cz/centrum.html
Letu Zdar!
 1x  

Naučí mě někdo lítat?   15. 12. 2011 / 00:39
Fabo™   
On to Petlok v FS2004 snad i prelozil. To by mohl byt taky dobry start.
 

Naučí mě někdo lítat?   15. 12. 2011 / 07:38
maty
Ahoj budouci pilote, kdybys potreboval s cimkoliv pomoct, staci rict
 

Naučí mě někdo lítat?   15. 12. 2011 / 21:18
Fishbed   
To samé platí i z mé strany stačí se ozvat
 

Naučí mě někdo lítat?   15. 12. 2011 / 07:39
memorex
pokud neumíš anglicky tak překlad letecký školy ve FSX najdeš zde http://krepelka.com/FSX/fsx.html krásně pěkně každou lekci
 2x  

Naučí mě někdo lítat?   15. 12. 2011 / 20:32
Tonduš
Škoda, že to není přeloženo až do konce. Od lekce 3. v části Commercial Pilot Certifikát až do konce je to jen anglicky a CZ BETA uvedená v závorce překládá stále totéž - Pojíždění (4x). Nebo dělám něco špatně? Díky za případnou radu.
 

Naučí mě někdo lítat?   16. 12. 2011 / 10:15
memorex
jo není to dodelany ale myslim ze ten zaklad tam je dobre udelanej...student pilot - instrument flight....to ti zatim musi stacit ))
 

Naučí mě někdo lítat?   15. 12. 2011 / 12:38
MzM   
...tak hrozné to není, začni s nastartovaným motorem, zaber za plynovou páku a leť. Pak se podívej, proč se ti to nepovedlo atd atd... Není to na chvilku, ale je to zábava. A můžeš to brát i jako arkádovku. Akorát malinko složitější. Vedoucí letového provozu ti do toho si ce může kecat, ale z počátku bych se na něj stejně vykváknul.
 

Naučí mě někdo lítat?   15. 12. 2011 / 21:04
ondras   
Pane vedoucí! Vzal bych si 20deka uheráčku(rejp! )
 

Naučí mě někdo lítat?   16. 12. 2011 / 09:31
MzM   
Pro nás velmimálointeligentní bys mohl připojit i vysvětlení. "Rejp" mi evokovalo rýpavý humor, že bych se mohl zasmát, ale nedošlo mi to. Možná mám nějaké mezery ve vzdělání. Prosím, co to mělo být. Když mi to nenapíšeš nebudu spát, nebudu jíst, mátožně se budu procházet po openspacu mého zaměstnavatele a nepřestanu, dokud to nepochopím. Zachraň tedy jednu příliš jednoduchou duši a vysvětli mi co tím chtěl básník říct?

(pro vysvětlení, myšleno OPRAVDU upřímně, nechci nikoho urážet či ponižovat, opravdu tomu nerozumím, opravdu jsem pomalejší)
 

Naučí mě někdo lítat?   16. 12. 2011 / 09:39
tonde   
vedoucí letového provozu alias řídící létání Už docvaklo? Vedoucí (řeznictví*, masny* - *nehodící se škrtněte) ti může tak akorát prodat uherák, nikoli ti kecat do létání Svazarm už taky není, tam vedoucí letového provozu kecat mohl.
A pokud to není ono, tak prosím o vysvětlení i já
 

Naučí mě někdo lítat?   16. 12. 2011 / 10:36
MzM   
Jo tááák Už se můžu zasmát. Já ty termity ještě tak moc neovládám. Vždyť víte, furt se hrabu v nějakých drátech, švábech, sondách a pak to mám umět....
 

Naučí mě někdo lítat?   16. 12. 2011 / 09:46
happypetr   
...taky jsem to nepochopil,ale radši jsem se trošku zasmál aby mně Ondráš odpoledne nezjebal.....
 

Naučí mě někdo lítat?   15. 12. 2011 / 21:30
Jakub Edr
Jestli se tomu chceš fakt věnovat, mrkni sem http://knihy.vacc-cz.org/ a stáhni si učebnici sportovního letce. Na začátku je dost o fyzice, to ve FSX stejně nemá moc cenu
ale začni od strany 135
 

Naučí mě někdo lítat?   16. 12. 2011 / 15:06
maverick60   
Ahoj.
Poslal som ti Súkromnú správu.
Skús ešte napríklad túto stránku. Určite to neskôr využiješ:

http://www.fsxslovakia.szm.com/avionika.html

Maťo

 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ