FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 20. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Systém pro „requestování“ fotek s leteckou tématikou Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Systém pro „requestování“ fotek s leteckou tématikou   10. 1. 2014 / 23:58
anatolij   
Ahoj, píšu teď nějaké články s leteckou tématikou (o leteckých motorech, jak taky jinak v mém případě) a hledám na netu vhodné podklady, včetně detailních fotek.

Sice se na netu válí dost leteckých fotek (nějakých 10 mil. na serverech typu Airliners.net, pak mnoho miliónů na serverech typu Flickr a milióny ve fórech, walkaroundech a na menších webech), ale velmi často některé detaily na netu prostě nikde publikovány nejsou. Pak je tu možnost zkusit hledat v knihách a manuálech, ale to taky často nevede k výsledku, a nebo musí člověk sáhnout hluboko do kapsy. Co ale člověk ví je, že daný objekt (motor, letadlo, tank, cokoliv) je někde vystaven v muzeu na druhé straně Evropy/světa. Osobní návštěva nepřipadá v úvahu, ale třeba se potřebná fotka někomu válí na disku. A nebo se někdo do tohoto muzea v dohledné době chystá.

Chci se tedy zeptat: Existuje nějaká solidně navštěvovaná stránka, nebo diskuzní fórum, kde by bylo možné tyto „requesty“ podávat a hlavně mít nějakou jistotu, že se na to někdo chytne a opravdu pomůže?

Uvažoval jsem nad tím už mnohokrát, několikrát to i hledal, ale troufám si říct, že žádný takový opravdu fungující systém neexistuje.


Dovolím si myšlenku trochu rozvést:

V posledních letech se mi vcelku dařilo pojezdit pár pro mě nových leteckých a vojenských muzeí (5-10 ročně), z každého mám pár desítek až několik málo stovek fotek. O každé návštěvě jsem věděl týdny až měsíce dopředu. Kdybych dopředu věděl, že někdo potřebuje detailně cokoliv z těchto muzeí nacvakat, na paměťové kartě je pro dalších sto fotek místa dost. Pokud by existoval vhodný systém, klidně bych do něj vložil, že třeba v květnu 2014 mám v plánu např. muzeum v Piešťanech, v červnu 2014 třeba v Kyjevu a mohu pak zájemci dodat požadované fotky v 12 MPix.

Naopak člověk občas pro svou zábavu a práci potřebuje detailní snímky a rád by do systému vložil svůj konkrétní požadavek. Požadavky typu „Chci walkaround MiG-21“ to asi nebude, těch jsou na netu mraky, ale třeba plácnu: „Potřebuji vyfotit výrobní štítek motoru Atar 8K50 v muzeu ve Villaroche u Paříže“, to už smysl mít může a případného ochotného fotografa nemusí nijak obtěžovat a zdržovat. Taková služba by se myslím mohla hodit pro autory technických a historických článků, kitaře, profi 3D modeláře, tvůrce pro FS a další letecké fanatiky, kteří si jen chtějí nastudovat nějaké zajímavosti o jejich oblíbeném éru.

Neříkám, že bych to chtěl z fleku programovat, spíš je to jen takový návrh k diskuzi – zda by si to vůbec našlo nějaké aktivní uživatele, zda bych to nepoužíval jen já a pak další 2 lidi na druhé straně zeměkoule.

 
VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ