FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 21. 5. 2024, svátek má Monika Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT Evektor - opravdu k pláči Jeden příspěvek | Celý strom
OT Evektor - opravdu k pláči   23. 7. 2015 / 15:29
js76
V článku se píše, že taková dohoda neexistuje, pouze s výjimkou týkající se výživného na děti. Vzhledem k požadované výši odškodného bych se nedivil výskytu nějakého "banánového" úředníka na naší straně.
Mě by více zajímalo, jakým způsobem tyto soudy probíhají přímo v USA. O jejich soudnictví jsem už něco četl od publikujících Čechoameričanů a je to stejné, ba i horší než ve filmech. Vysouzené několikamilionové odškodné na restauraci, kde se babka vlastní vinou polila horkou kávou není urban legend, nýbrž smutná pravda. Dokonce snad existuje cena po té babce pojmenovaná, která se uděluje za nejabsurdnější vysouzené odškodné.
Taky jsem četl zajímavý článek autora, který se účastnil dvou soudních řízení jako porotce. Pro našince je dosti překvapivé, že porota NEMUSÍ brát posudek odborného znalce jako nezvratný fakt!!! Tj. prohlásí-li znalec, že například zabržděné auto se nemohlo samo rozjet, protože nebyla nalezena porucha na brzdovém systému, a tedy s autem musel někdo manipulovat, porota se stále může přiklonit k výpovědi v opačném duchu, že auto se rozjelo samo.

Takže jestli případ byl u běžného soudu, nebylo by vůbec divu, že šikovný právník, co dostane z vysouzené částky třeba i víc než třetinu, přesvědčil porotu složenou z laiků, že letadélko z jakési mrňavé postkomunistické zemičky je životu nebezpečné. Většina Američanů pořád myslí, že jsme někde v Rusku a bydlíme v zemljankách.
 
Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ