FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 28. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
VR doporučení typu Jeden příspěvek | Celý strom
VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 09:50
Honza311
Chtěl bych si pořídit VR brýle, poprosil bych zkušenější uživatele VR o doporučení typu a značky brýlí.

PC : Intel core I 7 11700, Ge force RTX3080,DDR4 32GB, deska Z590 A PRO

Pár břiblblých otázek :
- mám dioptrické brýle , dají se VR nějak přizpůsobit ?
- lze používat současně joy i brýle ?
- monitor mám 4K, musí být rozlišení brýlí stelné ?
- zkušenosti z poletování

Děkuji za odpověď nebo doporučení
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 13:08
milo   
Ja som VR skúšal, veľmi sa mi to páčilo, ako kochačka VFR.
Na nejaké dlhé lety asi nie, vadilo mi to mať dlho na tvári, aj sa mi potil ksicht
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 13:28
Willhelm   
Zajímavé máme stejnou zkušenost - většinou se v souvislosti s VR řeší kinetóza a silné Vertigo kvůli znásilnění funkce středního ucha, s tím jsem osobně problém neměl. VR pro mě přichází do úvahy jen podzim až jaro. V letních parnech v tom nevydržím více jak deset minut. Nechápu jak někdo může hrát Skyrim nebo Fallout 4 ve VR. Zkoušel jsem, ale tam se mi opravdu z toho cukavého pohybu dělalo zle.
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 14:29
ulitej
Já se omlouvám , že do toho skáču , ale vidím vazbu na střední ucho - proč - protože mám 19 let mimo funkci po operaci 8 nerv z pravého ucha - asi problém tedy - silné Vertigo - co to je ?
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 14:46
Pips   
Vertigo je závrať. Vazba na vestibulár je tu určitě. Oči signalizují něco, co vestibulár ne. Mozek si to někdy nedovede úplně dobře vyhodnotit a tak vyvěsí bílou vlajku a vyndá žaludek. Z tohoto důvodu já VR helmy, ani VR brýle prostě nemůžu mít. Jak mi třeba v reálu v letadle nebývá blbě ani když to žákovi moc nejde, tak s VR zařízením jsem do několika minut totálně KO. Jsem tedy pro VR technologie zcela nekompatibilní a může se mi tedy v létě potit ksicht z nějakého třeba příjemnějšího důvodu
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 14:54
Willhelm   
Mojí mamku jsme kdysi s nebožkou chotí vzali na Avatara ve 3D a ona se poblinkala už jen z 3D kina. Hrozně ráda hrála na noťasu Mahjong - tak jsem jí pořídil takový vymazlený 3D - ani 3D na 2D monitoru jí nedělalo dobře. Proto jsem mu doporučil, aby si to někde vyzkoušel, protože to že se člověku v buse, na lodi, nebo v letadle nedělá blbě, není u VR zárukou, že jí dotyčný snese.
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 15:06
happypetr   
Našeho kolegu z práce jsme poslali na 3D film, že je to paráda a on nám druhej den vynadal že jsme debilové, že to bylo celý rozmazaný, žádnej 3D efekt neviděl ani s těma blbejma brejlema, no nadával jak špaček.
My to ale udělali schválně, protože má jenom jedno oko...
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 15:21
Willhelm   
Taky dobrý!!!
3582 B / 205 x 187 / happyhopalec.jpg
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 16:58
simulatorak
Inak ako s VR nepoletujem uz 2 roky. Inak ako s VR nema zmysel pouzivat MSFS, rozdiel je obrovsky. Mam len riftS a na nic silnejsie ajtak nemam HW. Ale na pocit to staci.
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 13:22
Willhelm   
Pokud na lítání, tak MSFS podporuje oficiálně jen HP Reverb G1, G2 a Samsung Odyssey+
XPL, AF4 DCS toho rozchodí více. Koukám ale, že HP už nenabízíá ani G1 ani G2 - VR evidentně zařízli, doprodali co měli a v nabídce mají jen ND. Já kupoval přímo přes českou pobočku HP. Možná bude mít ještě nějaký překupník G2 skladem.

- Budeš si muset do helmy nechat udělat dioptrické vložky (osobní zkušenost, mám kolem 5 dioptrií na dálku a VR pro mě bylo nepoužitelné, tak jako nevidím bez brýlí v reálu, neviděl jsem ani ve virtuálu. Čeká tě tedy návštěva očaře, nebo optometristy a ti ti udělají náměr podle požadavků https://vroptician.com/ kde si pak můžeš dioptrické vložky objednat. Dost to VR set prodraží. (Za HP Reverb G2 vložky jsem dal v roce 2021 celkem 105 EUR - z toho 6 EUR byly přepravní náklady z Německa, kde firma sídlí. Čím dál od Německa tím dražší poštovné. Američani mají svou firmu v Americe, je levnější, ale ne pro Evropany, kteří musí platit celní řízení.)

- Joystick a brýle jdou, u mě dokonce preferovaný způsob - mít vše namapované a naučené a na ovladač VR po spuštění simulace už moc nesahat. V DCS s VR klikfest u Mi-8 a L-39 vynechávám a startuji ve VR pomocí namapované autostart zkratky.

- Rozlišení brýlí a monitoru stejné být nemusí - dokonce pochybuji, že by se našel nějaký monitor co by měl shodné rozlišení s VR setem Ten má rozlišení na každé oko čtvercové, složením pak dostáváš obdélník o poměru 2:1 (Š x V).

- Poprvé jsem to vyzkoušel v XP11 - z pocitu kokpitu kolem sebe jsem sral kostky magi ještě týden. Bohužel lítat se s tím na mém starém PC nedalo, aspoň tedy ne airlinery. V XP12 jsem ještě nezkoušel. V DCS poletování a kochání Albíkem nebo Mighty eight jsou super zážitky. U heliny VR dodává reálný odhad vzdálenosti země. Nejplynulejší je ve VR asi AF4 - tam jsem poprvé protáhl ve VR EC135 kolem Inny v Insbrucku z heliportu ÖAMTC. Bohužel zpracování letadel v AF4 je takové plastové, nečekej wow nad ohmatanými čudlíky a přístrojovkou jako u XPL nebo DCS. V MSFS ano, ale spíše pro menší éra a kochačku kolem 3500ft. MSFS mi ve VR zadírá ještě více než XP11, ale je fakt, že VFR v MSFS ve VR vypadá líp než v AF4 a XPL a pokud tě jako mě v MSFS štve prapodivná kamera, tak ve VR tento jinak dost otravný problém MSFS kupodivu odpadá.

Jinak osobně snesu VR cca kolem 30-45 minut - ale jsou lidi co blijou po 10 minutách. Helma není odvětraná a displeje topí, oči mám po cca 30 minutách jako v sauně a začínají mi v obranné reakci slzet. VR není malá investice, bylo by dobré kdybys to mohl u někoho vyzkoušet - jenže bez dioptrických vložek je tohle asi problém. Čistě teoreticky by sis mohl nechat udělat i cvikr na nasazení na nos - tedy brýle bez postranic, ale za cvikr chtěli tady u mě v optice kolem 12t., takže levněji vyšly ty dioptrické vložky z Německa.
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 15:28
Menny
Pokud nemáš velké brýle, tak se dá lítat VR s brýlemi, loni na Falcon BMS jsem to zkoušel a jde to.
Lze používat VR brýle i joy, a i klávesnici, pokud VR má kameru. Pak se kombinuje 3D s obrazem kamery.
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 16:05
Honza311
Děkuji za názory,něco by mně ani nenapadlo, hlavně to s nevolností, budu muset u někoho vyzkoušetvyzkoušet.
Dioptrie ,mám 2,5 na blízko. Také jsem netušil, že by se brýlé mohli vejít dovnitř.

Každopádně děkuji za názory
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 17:27
Zdenčus
Měl jsem Quest 2 a teď Q3 a uvádí, že se do toho dá v brýlích. S nevolností jsem ze začátku bojoval taky a doteď, když k tomu sednu po delší době, tak mi to pořád nedělá dobře, ale pak si zvyknu. Většina lidí, kterým jsem to půjčil, tak to za chvíli sundavali, jednomu to dokonce rozjelo pěknou migrénu. X plane 11 se s tím, když se to oseká, docela dá, DCS v pohodě a MSFS nehratelný, nebo prostě jen neumím nastavit. Lítám ale spíš vrtulníky a ty bych asi bez VR nelítal, jinak do letadel asi jak psali kolegové jen ten první reálný pocit z cockpitu, ale prakticky nic moc.
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 16:06
Honza311
Zapoměl jsem je to pro MSFS
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 17:04
simulatorak
Jasne ze ide joy a VR, ako inak. A ostatne to zakladne mas namapovane na joy klavesach azbytok ovladas ako v reale v kokpite preboha! ved o to ide ze musis stlacit to spravnetlacitko a otocit ten spavny gombik..... Bez VR nema zmysel vobec MSFS hrat. Prvy pocit z VR ked som pozrel dole a videl 3D pneumatiku a ten priestor pod sebou som sa skoro posr......al Teraz uz je to OK.

Serie ma dost ze v msfsneexistuje klasiky ZOOM na pristroje v kokpite ze si namapujes a hotovo ale len prave tlacitko mysi urobi jeden typ zoomu a bys i videl lepsie pristroje aj to nie v kazdom modele lietadla dobre. Niekde to nefunguje vobec! A roky s tym nic asobo nerobi. Stacilo by si prisposobit zoom ako v 2D.
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 19:17
Mi-17
Mám i7-11700F;Ge force RTX3060Ti 8GB,DDR4 3200MHz 32GB VR HP Reverb 3000 G2, létám MSFS 2020, IL-2 a X-Plane 11. Popravdě už nechci létat na monitor protože zážitek z brýlí je nesrovnatelně lepší. Vydržím klidně poletovat 2-3 hodiny v kuse. Je to otázka zvyku a tréningu. Nejhorší byly souboje v Il-2, to dělá slušnou kinetózu, ale stačí co nejdříve sundat brýle a srovnat si horizont. Neosvedčilo se mi zkusit to překonat s nasazenými brýlemi.
Teď technická:
Rozlišení brýlí je 2160x2160 na 1 oko, podle toho se musí nastavit rozlišení ve steam VR cca 2212x2164 jinak dramaticky rostou nároky na GK. Na svém PC mám v MSFS 40-45 FPS, což stačí pro plynulé zobrazování při jakémkoliv pohybu hlavy. V X-plane 35-40 bohužel musím mít vypnutý Vulkan, protože si s ním Intel moc nerozumí a chvilkama klesá FPS na 20 a to se nedá ustát. Zkoušel jsem i Oculus Rift s rozlišením 1 280 × 1440 na 1 oko a měl jsem pocit jako bych se díval přes jemně vroubkované sklo. Rozhodně bych ti doporučil vyšší rozlišení.
Co se týče ovládání, používám Saitek x52 Pro, pedály a myš. Pokud si nakofiguruješ tlačítka, není problém je nahmatat a nebo používám myš na klikatelný kokpit.Dá se nastavit knipl tak, že ti přesně padne do ruky ve VR.
Rozhodně ti brýle doporučuju, pokud vyřešíš problém s diptrickými brýlemi.
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 19:35
newor   
A v akom nastavení kvality lietaš? Zaujíma ma hlavne Terrain LOD... Lebo 3060Ti sa mi zdá byť dosť na hrane... (mám ju tiež a už som párkrát uvažoval o VR a na nový pc teraz určite nie sú financie)
 

VR doporučení typu   4. 12. 2023 / 21:21
Mi-17
LOD 100 , pokud máš zájem, pošli mi na SZ e-mail, přepošlu ti manuál podle kterého jsem si to nastavil. Je to strojově přeloženo do češtiny, ale dostatečně srozumitelné
 

VR doporučení typu   5. 12. 2023 / 15:43
newor   
Vďaka za ponuku, nastaviť si viem všetko potrebné, zaujímalo ma to z dôvodu, že poznám túto grafiku . Na moje VFR lietanie hlavne v kopcoch však určite LOD 100 nie je použiteľný. Kompromisné minimum pre mňa je terajší LOD 320 (na 2K rozlíšení).
 

VR doporučení typu   5. 12. 2023 / 13:06
jazan
Mám PIMAX4K a nikdy jinak bych nelítal.Mám je 5r.,brýle na blízko 4diop. a žádné problémy.Vejdou se tam
bez problému.Nevím jak je na tom jiný tip.Prostorový vjem je nesrovnatelný oproti monitoru.Jsem taky vrtulníkář a kochač.Vyzkoušel sem různé nastavení a (to je můj názor)nepozoroval sem rozdíl mezi min.a max.nastavením čehokoliv,Fps 40-50.Mám jenom brýle bez prost.ovladačů a udělal sem si klacky podle
Mi-8 z toho co bylo doma (většinou plastové trubky).Vykuchal sem 2ks joy a na knipl přidělal malý plošák s tlačítkama.Dělal sem to narychlo a trochu humpolácky,ale svůj účel to plní 100%ně.Teď sem si k vánocům objednal PIMAX8K širokoúhlé s 200° výhledem.Vřele doporučuju,cenově jak lepší monitor.
cDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.362094.0,pvid:71152e18-bfa0-44a8-97f2-96b5f1e5dece,tpp_buckets:668%232846%238110%231995&isseo=y&pdp_npi=4%40dis%21USD%21891.11%21703.98%21%21%216333.41%21%21%402103080e17008104427445487efb4c%2112000034248342440%21rec%21CZ%212601682939%21AB" target="_blank">https://www.aliexpress.com/item/1005005758321536.html?spm=a2g0o.detail.0.0.18861qGe1qGeSD&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40050.362094.0&scm_id=1007.40050.362094.0&scm-url=1007.40050.362094.0&pvid=71152e18-bfa0-44a8-97f2-96b5f1e5dece&_t=gps-idcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.362094.0,pvid:71152e18-bfa0-44a8-97f2-96b5f1e5dece,tpp_buckets:668%232846%238110%231995&isseo=y&pdp_npi=4%40dis%21USD%21891.11%21703.98%21%21%216333.41%21%21%402103080e17008104427445487efb4c%2112000034248342440%21rec%21CZ%212601682939%21AB
 

VR doporučení typu   5. 12. 2023 / 14:58
Honza311
Děkuji všem za jejich názory a doporučení.
Přirovnání od Jazana (klacy) se ni líbí.Navíc se mi líbí tvoje práce o verva jak do letiště tak do klacků. Mi8 se mizdá taky tak trochu nedodělaná, spoléhám na tebe. Ty jsi jí lítal, tak víš jak kope kobyla. Já jsem jen mechouš od Mi4.
 

VR doporučení typu   6. 12. 2023 / 07:09
jazan
Jo,na 4kách sem začínal.Spodní válce a píchačky,co? Zatím,než to spraví,zapni si v ASSISTANCE OPTIONS
tuhle fíčuru.Pomáhá při startu, přistání a visení.Ruší přízemní efekt a ten příšerný klopivý efekt.
32675 B / 750 x 422 / Helina.png
 

VR doporučení typu   5. 12. 2023 / 19:58
mcdrak
Mám Pimaxe 8K ale je k tomu potřeba odpovídajíci hardware (AMD Ryzen 7 5800X3D, 4090RTX, 64GB RAM) + jsem si pořídil pohybovou platformu. Létám větroně a spojení pohyb +VR je dokonalé. Létal jsem větroně i v reálu a mozek si to pamatuje. Takže zážitek je super. Ale ta cena......
 

VR doporučení typu   5. 12. 2023 / 20:28
Honza311
To jsou ty zrady co jsou pod sukní. Prima ale je tam ještě něco !!!
Jinak moc pěkné
 

VR doporučení typu   5. 12. 2023 / 20:52
newor   
Mohol by si napísať viac? Aká platforma, aký joy/páka..setup....Lietaš aj Condor 2?
 

VR doporučení typu   5. 12. 2023 / 21:51
mcdrak
Je to upravená DOF Reality H2.Jejich uchycení židle a ovládacích prvků mi nevyhovovalo, tak jsem předělával. Software pro pohyb je SimRacingStudio. Pohyb jsem nastavoval nejdříve podle monitoru ale jak jsou vidět pevné body (okolí monitoru, místnost), tak to nestálo za nic. Prostě ten pocit z toho nebyl správný. Až když jsem přešel do VR a zmizelo pevné okolí, začalo to být ono. I tak jsem to ladil postupně skoro měsíc, než jsem měl pocit, že sedím v letadle. Létám jenom v MFS2020 a účastním se skupinových letů, většinou hřebenové létání. V termice v MFS chybí turbulence a vůbec je taková nereálná. Ale občas se létají i termické úlohy.
47503 B / 750 x 500 / sim.JPG
 

VR doporučení typu   5. 12. 2023 / 22:25
milo   
Super!!!
 

VR doporučení typu   5. 12. 2023 / 22:53
newor   
Vďaka za inšpiráciu.
 

VR doporučení typu   6. 12. 2023 / 07:59
ulitej
Na kolik tě řádově ta pohyblivá platforma přišla - snad to není tajná informace - a od koho je se snad v tomto případě také může snad zveřejnit.
Palec hodně nahóru.
 

VR doporučení typu   6. 12. 2023 / 09:34
JM   
Tu nejaky ceny pisou, i si muzes projit, jaky typy delaj
https://dofreality.com/
 

VR doporučení typu   6. 12. 2023 / 09:47
ulitej
Dík za info. No když vezmu 3DOF platformu za cca 2500$ tak to není až tak hrozné ve srovnání s kvalitním počítačem jen se asi na to nabalej další částky a to už pak se trochu horší ten pohled na ten nákup No já si to ovšem bohužel nekoupím
 

VR doporučení typu   6. 12. 2023 / 15:29
mcdrak
tu platformu jsem usmlouval na 40 000, celé s PC a ovladačema + VR - cca 140 000. Doufám, že se manželka na toto forum nedostane.
Určitě to ale není záležitos kup - zapoj - lítej. Je to spousta ladění, hledání prográmků od lidí, kteří tomu rozumějí ( já jsem pouze více poučený uživatel), aby se to celé spojilo dohromady a fungovalo. Trvalo mi to asi čtyři měsíce, než jsem byl s výsledkem trochu spokojený. Ale ten zážitek za to stojí.
 

VR doporučení typu   6. 12. 2023 / 15:38
ulitej
Tak těch 40k je dobrá cena a do zasloženého odpočinku (dle profilu) to zajisté ještě doladíš , prostě i já stále přemýšlím jestli bych to co mám na půdě rozpohyboval
 

VR doporučení typu   6. 12. 2023 / 09:30
Honza311
Úctyhodné královstvi. Polohovaná židle - další zážitek. Jen tleskám a závidím. Jen tak dál
 

VR doporučení typu   8. 12. 2023 / 08:52
LUdo
Mám o něco slabší sestavu než ty (R7 5700G, RX6700XT) a Oculus Quest 2. Výkonově to mám na hranici přijatelnosti, chtělo by to posílit především grafárnu - brýle by evidetně zvládly víc, než stihne dodat. Taky by to asi chtělo poladit výkon wifi - kabel i kdyby mi fungoval, je drobátko opruz.

Brýle: jedno oko mám ok a to mi stačí. Druhé krapet krátkozraké, zkoušel jsem si brát brýle dovnitř - no jde to, ale ten komfort zvlášť při pohybu hlavou je o tolik horší, že se radši okrádám o perfektní 3D vjem.

Každopádně, i tak, je to PARÁDA. Na VFR poletování s nějakou Slukou anebo na akrobatění, nesrovnatelný zážitek. Problémy s hlavou s tím nemám ani po hodině - ale třeba manželka to radši sundala už po pár vteřinách.
Ovládání spolu s joytickem v jedné ruce a VR ovladačem v druhé. A nějak se snažím se naučit, co čím ovládat :-/. Teoreticky jde všechno ovládat VR ovladači, ale ne, to nedávám. Tak snad vyjma kniplu všechno VR ovladačem na palubce, ale chce to dost trénink. Takže holt někdy položím VR ovladač z pravačky a nahmatám tlačítko na základně joysticku, taky krapet naprd.
 

VR doporučení typu   8. 12. 2023 / 08:57
LUdo
PS: místo těch brýlí by se dalo zauvažovat o kontaktních čočkách. Zvlášť když by si je člověk bral jenom na tenhle účel a nenosil je trvale, nemuselo by to být špatné. Kdysi jsem je zkoušel v civilu, moc mi to nevyhovovalo - oko bylo po celém dnu už podrážděné plus ta manipulace. Ale takhle na hodinu dvě, asi proč ne.
 

VR doporučení typu   8. 12. 2023 / 10:17
Honza311
Poprosil bych co máš za typ brýlí ?
 

VR doporučení typu   8. 12. 2023 / 10:39
LUdo
Oculus (Meta) Quest 2. A chybí mi k němu jakási brýlová vložka, distanční, podle nákresu by to mohlo ty displeje oddálit tak o centimetr a tvoje brýle by se tam líp vešly.
 

VR doporučení typu   8. 12. 2023 / 18:58
awacs
Já bych doporučil to nekupovat. Mám VR brýle a leží mi v krabici. Takový WOW efekt dobrý, ale rychle to omrzí, člověk má otlačený obličej, je v tom horko, takže zvládne max hodinu.

Zadruhé, VR je v momentě, kdy člověk neví jaká bude jeho budoucnost. HP z trhu odešlo, Microsoft zahodil celou divizi zabývající se VR a AR a prakticky normálně do toho jde jen Meta a HTC díky Valve.

Quest 2 a Quest 3 se připojují přes USB-C, které má nižší kvalitu než DisplaPort a hlavně u Quest 2 je pak problém přečíst nápisy v kokpitu. Valve Index je super, ale pokud má člověk místo na trackovací stanice.

A už vůbec to nebude příjemné na té sestavě. Mám víceméně to samé a nic moc a to mám navíc i9.

Ušetřil bych peníze a investoval jinam.
 

VR doporučení typu   9. 12. 2023 / 05:33
LUdo
Jo, na tom něco je. Ačkoli VR set mám už rok, leží mi převážně v šuplíku stejně jako MSFS. Vlastně jsem pořád ve fázi počátečního wow a pomíjím nedostatky. Ty bezesporu jsou a dost jich od začátku vidím, ale konkrétně pro mě nejsou až tak důležité - nelítám airlinery aj. komplexní letadla a jakožto velmi příležitostný, věčný FS začátečník a to mám spíš na blbnutí než na vážnou práci. A na blbnutí je to myslím dobré. Minimálně by člověku bylo líto, že to nevyzkoušel a jestli se těch cca 10 tis dá utratit jinak, dá, jestli lépe, to je na každého návycích a zvědavosti.
 

VR doporučení typu   9. 12. 2023 / 13:06
awacs
Jasný no. Mě to neoslovilo. Je to pěkné, ale bolí z toho hlava a oči, takže to stejně nemůžu používat dlouho. Takže za mě to za ty peníze nestojí.

Každopádně v současné době bych koupil Quest 3, je mnohem lepší, nový a případně se bude lépe prodávat pokud mu to nebude vyhovovat.
 

VR doporučení typu   10. 12. 2023 / 11:09
Honza311
Děkuji za zkušenosti. To jsem chtěl, v euforii je vše vidět jen z jedné strany. Pro rozhodování dobré
 

VR doporučení typu   11. 12. 2023 / 02:30
Jiri L.
Již několik let lítám jen ve VR, už bych se k ploché obrazovce asi nedokázal vrátit. Myslím, že mi to pomáhá udržovat se v kondici i pro reálné létání. Používám HP Reverb G2.
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ