FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 10. 5. 2024, svátek má Blažena Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Logitech drivery konflikt Jeden příspěvek | Celý strom
Logitech drivery konflikt   11. 2. 2024 / 14:34
Willhelm   
S problémem Zdendo neporadím, protože všechny Saitek zařízení jsem už prodal, ale napíšu alespoň svou zkušenost z provozování od dob FS2004 do XP11.
Saitek byl od zakoupení v časech FS2004 celou dobu v pohodě do doby než zkrachovali a přezval to Logitech. Měl jsem podobné trable jako ty pár let zpět na XP11, skoro nic nefungovalo jak mělo, převrácené funkce, nefunkční diody, nefunkční půlka tlačítek a točítek. Obrátil jsem se na podporu Logitechu. Toto byl zážitek, po kterém se ještě i po těch letech občas budím zalitý studeným potem, s tlakem 220/140 a tepovkou kolem 120. Na druhou stranu jsem zažil Hellerovu Hlavu 22 na vlastní kůži. Pochopitelně, že z kolečka automatických odpovědí Logitechu jsem se nikdy nevyklubal a kloudné odpovědi co udělat pro zfunkčnění Saitek produktů, jsem se nedočkal.
Obrátil jsem se tedy na XPL komunitu.
První co jsem se dozvěděl, že Logitech software je příčinou a že patří k obecným znalostem simptáka, nikdy neistalovat žádný software ani ovladače od Logitechu a nepouštět se do diskuze s jejich robotickou umělou demencí na support portále. Druhá důležitá informace: Pro XPL jsou k Saitek zařízením dostupné komunitní ovladače. Ty bohužel nefungují pokud byl na PC někdy naistalován SW od Logitechu, protože ten nešel na Win7 korektně odinstalovat. Bylo třeba vyčistit PC, databázi ovladačů a já nevím co ještě od Logitech bordelu. Podle návodu maličkost asi na osm kroků, zahrnující práci v nouzovém režimu, editaci registrů a mazání všech souborů co Logitech do PC najebkal a které jejich odinstalátor neumí odstranit. Zábavy na dvě a půl hodiny plné táčky, pokud nepočítám vyhledávání: How to completly unistall Logitech drivers na netu, pročítání návodů a sledování videí. Popisuji zkušenost dost let zpět na Win7, nevím jestli na Win10/11 už třeba situace není jiná.
Poté co jsem úspěšně z mého systémového disku odjebal poslední bajt, který tam zanechal Logitech, jsem do XP11 naistaloval komunitní plugin pro Saitek/Logitech udělátka a vše šlapalo jak mělo. Panely určitě OK, u beranů myslím nefungovaly ty hodiny a stopky, a nějaká prkotina byla i u toho panelu kde je páka podvozku.
Od těch dob zásadně nic od Logitechu nekupuju. Já vím, že Saitek zařízení jsou pro mnoho zaměstnanců Logitechu nechtěné dítě - dávají to dost okatě najevo. Jejich vlastní produkty jako myši a klávesnice asi dostanou lepší podporu. Mě jde ale o princip.
 
Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ