FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Náhodně padající P3Dv2.5 s P2006T Jeden příspěvek | Celý strom
Náhodně padající P3Dv2.5 s P2006T   22. 3. 2024 / 16:46
sfitsm
Zdravím @JirkaK,

mnohokrát děkuji za informace. Měl bych si na to opět najít čas koncem příštího týdne, tak to zkusím odsledovat.

Ad HW ovladače - co vím, tak Saiteky (alespoň základní berany, pedály...) i další fungují, protože se jedná o USB HID ovladače (konkrétně co mi prošlo rukama, tak to všechno byly HID třídy Generic > Joystick).
Menší problém jsem tedy řešil nedávno jen se Saitek pedály na novějším Debian Linuxu, kde to X-Plane neviděl. Z nějakého důvodu (asi vypadly z nějaké databáze vývojářů, nevím) v systému sice vidět byly, ale potřebné soubory jednoho z rozhraní pro zpracovávání událostí zařízení neměly povolené čtení a zrovna tohle rozhraní X-Plane používá - takže v testovacím softwaru jsem je viděl, ale v X-Planu nikoliv.

Bohužel, ta problematická část kokpitu je napojená přes desky, které koḿunikují po svém jako USB sériové porty. Na PC je tak SW jejich výrobce, který zajišťuje propojení do P3D. Bohužel tento SW kromě samotného napojení HW i zobrazuje některé přístroje, nahrazuje kus logiky modelu, atd. Když si tak napojím HW sám jako HID Joysticky (měl jsem už pro test přepojené dráty na RPi Pico a Arduino a zkusmo takto létal s P3D i X-Plane), tak přijdu o nemálo věcí...
Zatím se tak snažím vylepšit stabilitu současného P3D, jelikož přestavba na aktuální SW se ukazuje být během na delší trať, než se mi původně zdálo.

Mnohokrát děkuji za rady, přeji pěkný víkend.
 
Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ