FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Tešíme sa na počasie ASFS Jeden příspěvek | Celý strom
Tešíme sa na počasie ASFS   14. 4. 2024 / 07:45
newor   
Konečne by mal byť vydaný Active Sky aj na MSFS. Predpokladám, že cena bude ako na ostatné (XPL, P3D...).

https://fselite.net/content/hifi-sim-tech-announces-active-sky-fs-for-msfs/

preklad

https://fselite-net.translate.goog/content/hifi-sim-tech-announces-active-sky-fs-for-msfs/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc

 

Tešíme sa na počasie ASFS   14. 4. 2024 / 08:00
OK-EUU46   
Nejsem meteorolog, ale počasí je jedna z věci na které si za 3 roky letání opravdu nestěžuji, ba naopak velmi oživuje let. Teda až na sněhovou pokrývku. Ta se moc nepovedla. Několikrát mě zbytečně uzeměla oproti reálu.

Před letem se dívám sem:

https://www.windy.com/cs/-D%C3%A9%C5%A1%C5%A5-bou%C5%99ky-rain?rain,21.566,86.287,6

a musím uznat, že to fakt většinou sedí.. Podle mě, to zas takový rozdíl nebude. Já se spiš těším atady na to:

https://www.beyondatc.net/

Doufám, že to vydají dřív něž ukončím cestu kolem světa.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   14. 4. 2024 / 09:30
Tragédie v JRD
No, jedna věc je na počasí v MSFS stále trošku ... na přesústa. Není to často, ale pořád se to stává - ostrá změna pocasi kdyz clovek preleti z jedno oblasti na druhe - kdy smer a rychlost vetru pak je schopnej preskocit behem sekundy o 90 stupnu... je to sice jen o leknutí, ale stejne to kazí super dojem
 

Tešíme sa na počasie ASFS   14. 4. 2024 / 11:26
JirkaK
Ale tohle se vesměs děje všude, i to ASN umělo otočit počasí raz dva. V FSX/P3D jsem ho nepoužíval na live počasí, v místech kde je často špatné počasí bych s živým počasím nemohl lítat, dopravákům to nevadí, to počasí nadletí, ale když lítáš jen pod ním a chceš si užít scenérku.... Proto jsem třeba do X-Plane nemohl koupit Xenviro, které mělo čistě live počasí, neumělo historii a už vůbec tomu nešel vnutit vlastní metar. Zřejmě se báli pirátění.

ASN krásně enahncovalo vizuál, zvláště overcast, kde si člověk mohl vydefinovat v kolika vrstvách bude oblačnost generovat, jak daleko atp. Pět vrstev mraků v overcastu už dělalo fakt scénickou oblačnost.

Takže jsem to nakonec provozoval, že jsem měl osvědčený den v historii nebo osvědčený metar, který jsem do ASN vložil. když ORBX vydal tuším německo pro P3D, tak obsahovalo super preset počasí, nebylo to jednotné počasí všude, ale mapa několik set mil na šířku a délku a počasí se měnilo, bylo to predikovatelné, když se člověk seznámil s tím, že když poletí 100 mil na západ, že tam bude bouřka, 80nm na jih zase hodně fouká...

V X-Plane pak bylo ASN zklamání, protože reálně nevylepšilo tragické vykreslováníí, počasí bylo jen přesnější, nikoli pěknější. Po pár letech jsem to odinstaloval a nikdy víc nepoužil

V MSFS se mi nedaří vytvořit overcast, tak jak jsem ho miloval v P3D s ASN a Rexem, na druhou stranu s vizualizací počasí nemám žádný problém a když jsem poprvé viděl něco jako tadyhttps://www.flightsim.cz/screenshot/list.php?sim=19&p=67#S10473 tak jsem byl fakt hodně spokojený. Fajn vizualizované počasí aniž bych musel zaplatit za doplňky víc, než za celý simulátor dohromady.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   14. 4. 2024 / 11:50
Willhelm   
Tak tohle byla strašná pruda v počátcích XP11. Ne s větrem, ale s tlakem. Nebyl problém skokové změny výšky o 1000ft, trvalo cca 3 roky než LR našel způsob jak ty ostré přechody z čtverce na čtverec udělat plynulé. Človek by si myslel, že to v XP12 už nebude problém, když se to jednou vyřešilo v jedenáctce, ale občas se to vyskytne. Vítr je v XP12 problém spíše pro Traffic Global. Člověk sedá proti větru a AI traffic z TG sedá do protivky, to taky docela kazí dojem. V MSFS mě změny větru nepřišly tak prudivé. Každopádně ASFS pro mě osobně přináší spíše více potenciálních problémů než užitku, vynechal jsem na XPL platformě s MSFS 100% zopakuji stejný přístup.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   14. 4. 2024 / 19:05
Luděk Ch.
Vzhledem k tomu, že dle nich samotných ASFS bude počasí měnit s pomocí zasahování do předvolených schématů, tak je velmi nepravděpodobné, že by to bylo lepší, než to co je v základu MSFS. Bude to na stejném principu a nejspíš s podobným výsledkem, jako REX weatrher. A průšvih je v tom, že to prostě neumí rozhraní dvou různých počasí, na celé obloze je vždycky to samé. Kdežto s defaultním MSFS můžeš prolétat fronty, letět z oblačnosti do jasného počasí atd. Jistě MSFS počasí má mouchy, nemá historické počasí a podobně, ale samotné zobrazení aktuálního počasí je velmi solidní a pochybuju, že by se ASFS podařilo bez podpory v jádru MSFS dosáhnout alespoň podobného výsledku. Uvidíme výsledek, ale moc bych se raději netěšil
 

Tešíme sa na počasie ASFS   15. 4. 2024 / 11:25
simulatorak
Hifi pokial viem prepocitavali pocasie na velku plochu. Ved robili dymanicke historicke pocasie.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 19:25
Luděk Ch.
No oni to ani jinak dělat nemůžou, ovlivňují prostě celé počasí plošně. ASFS to bude muset dělat prakticky stejně.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 19:34
JirkaK
Ale tak to chodilo i v FSX, P3D a snad i X-Plane. Ve hře se zvolil preset AS. Běžící apka pak ten soubor modifikovala
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 19:37
Luděk Ch.
Ano, jenže MSFS má počasí na mnohem lepší úrovni, umí simulovat přechody front a rozhraní různých druhů počasí. REX ani ASFS to umět nebudou.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 20:25
JirkaK
Simulátor zvládá přečíst METARy a nějak s nimi naložit a následně to vizualizovat, ty externí programy také umí načíst METAR a nějak s ním naložit a to předat k vizualizaci simulátoru. Výhoda těch externích je, že má uživatel větší volnost do toho zasáhnout a poupravit daleko přesněji a i to co normálně nelze v simu udělat vůbec.

V době FSX/P3D tomu šly injektovat věci, které nešly nastavit v simu,já asi nejvíc používal nastavení vrstev pro generování mraků. 5 vrstev už vypadalo dramaticky.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 20:29
Luděk Ch.
Jo, jenže problém je v tom, že v MSFS se prostě ten program nedostane do jádra, aby mohl ovlivňovat počasí plynule, jako to může dělat samotné MSFS. Nebude to umět to, že třeba na jedné straně letadla máš jasno a na druhé začíná oblačnost, bude to měnit celkově. Nic jiného tomu MSFS nedovolí.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 20:52
Tragédie v JRD
Nebude to umět to, že třeba na jedné straně letadla máš jasno a na druhé začíná oblačnost, bude to měnit celkově. Nic jiného tomu MSFS nedovolí.

tys už to viděl? nebo jen tak ... hádáš?
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 21:16
Pan Letadlo   
Ty vole tragéde tebe ten AS nějak omámil.

Asobo jasně řeklo že není a nebude žádné API na počasí. Jediné co můžou tyhle addony dělat, je nacpat do simu weather preset. Stejně jako když si vybereš v nastavení třeba clear skies a celá planeta je pak clear skies. Hotovson.

Je to i jasně napsané v popisu produktu. Buď používáš nějaký ten jejich weather preset nebo to jede v pasivním módu, kdy sim používá default live weather (jak jinak) + AS slibuje že tam vloží nějaké svoje data o turbulencích a kdesi cosi.

Viz: https://en.wikipedia.org/wiki/Snake_oil
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 22:52
Tragédie v JRD
Vůbec ne

Jen se ptám Fakt mi nemusíš vysvětlovat, co tam asi tak maníci dělali .. ale ono by to nebylo poprvý, co tady Luděk něco šiřil, a pak .. byl malinko vedle .)
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 08:24
Luděk Ch.
No upřímě, když si vzpomenu na ty debaty před uvedením MSFS, tak byli vedle úplně jiní lidé, že Tragéde?
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 08:41
JirkaK
Netuším kdo co šířil, ale to co MSFS dokázal tady dlouhá léta nikdo nezvládl, posunul žánr letecké simulace na nový level, nasadil laťku tak vysoko, že ji nikdo nebude mít šanci ještě dlouho překonat. Hlavně se těší velké popularitě a do hobby přitáhl mnoho nových lidí i díky tomu že si MSFS nemusí nikdo kupovat aby si v něm čas od času na chvilku zalítal.

To jaký úspěch dosáhl potvrzují i mnozí vývojáři, kteří ukončili vývoj pro jiné platformy
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 09:27
Tragédie v JRD
ale nepovidej .. v čem?
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 15:35
Luděk Ch.
Téměř ve všem Že to bude arkáda, že to bude uzavřené a nebudou se dát snadno instalovat add-ony, že to bude za předplatné atd. Nepamatuješ? Já ano a dobře
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 16:36
JirkaK
Kdo přesně to tvrdil? Ano někde jsem zahlédl takové názory, klasické internetové výkřiky haterů.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 17:04
Tragédie v JRD
nekde si neco domyslel, a do toho zamíchal muj ted uz pet let starej komentar týkající se eventuální uzavrenosti (bylo to v souvislosti s xboxem)... zbytek je nejaká kompilace .)

Nicméně, když jsem hledal, čeho jsem se tu tehdy dopustil, tak se až člověk musel smát, co za divoké fantazie tu v roce 2019 (a na začátku roku 2020) zaznívaly z různých stran, nejen z ludkovy

 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 19:14
Luděk Ch.
Věřím, že si to pamatuji nejen já a rozhodně to nebyl jeden koment a bylo to ještě dloho před tím, než se vůbec začalo mluvit o tom, že by to fungovalo na konzolích Ale to je jedno, to je historie. Hlavně že to nějak funguje a dá se to přes nějaké mouchy používat
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 19:12
Luděk Ch.
No nejmenovaní lidé zde. Oni vědí
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 16:38
Willhelm   
Něco mi asi uniká. Arkáda to je. Uzavřené to je. Instalace addonů - tady je to na individuální debatu, protože MSFS store asi OK, principielně community složka OK proti opruzu z FS2000-FSX, ale najdou se perly s vlastním instalátorem a nebo kombem instalátor + launcher. Widle sice nemám tak zaprasené uninstalátory jako v dobách FS2004, ale ideál to taky není to se má u DCS, AF4 a XPL ještě hodně co učit.
Předplatné je taky, ne? Osobně mám koupeno, ale byli tu tací co to provozovali přes to X-box předplatné, a tam pokud vím neplatíš nelítáš. Skeptici měli důvody ke skepticizmu, ale jejich reakce si nepamatuji tolik jako konstantní příval megapozitivních očekávání těch s růžovými brýlemi.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 18:55
JirkaK
Nevím jak DCS, AF4, XPL mám a to je neskutečná pruda, skoro každý addon musím manuálně někam zkopírovat, pak když to nastartuju tak to otravuje zadáváním nějakého sériového čísla, pak to chce reload. Nahodíš to na jiném počítači a i když to zkopíruješ, tak to zase chce seriák, pakárna jako před 20 lety.

Prostě se přihlásím a ke svému účtu a vše funguje, žádné hledání seriáků pro kdejakou maličkost, reloadování ... tomu říkám user experience.

A v čem přesně je to uzavřené, nebo co bys chtěl otevřeného? Proč bys to vlastně chtěl?
A ano arkáda to je, stejně jako každý jiný letecký simulátor který nemá certifikaci, P3D ani X-Plane nemá šanci dostat certifikace třerba pro typový vícvik, možná na tom můžeš udělat IFR tréning, můžeš na tom trénovat spolupráci posádky, ale to je asi tak všechno. Obávám se že na certifikovaný simulátor, tedy že to není arkáda, které se pohybují v cenách i desítek milionů dolarů asi nemáš, ty arkádo
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 19:08
Tragédie v JRD
že ty jsi tak úplně nepochopil kontext debaty a moc jsi si nevšiml na co odpovídáš a na co odpovídal willhelm.. zkus si to projít znovu, a lépe.

napovím - willhelm reaguje na ludka, ktery tady nekomu vyčítá, že před peti lety mluvil o MSFS jako o víceméně arkádě.

polopatě - ačkoliv s wilhelmem polemiziuješ, tak ve skutečnosti zastáváte stejný názor
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 22:52
JirkaK
Reaguji prímárně na druhou větu v prvním odstavci. Je to oznamovací věta. Tak se ptám protože mi to jaksi nejde do hlavy co a proč takové věci vůbec uživatel potřebuje/má vyžadovat.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 19:54
Willhelm   
Tak to máš asi jiný XPL, protože já mám jednu složku, updaty jednou za čas rozdílovou aktualizací, addony nakopíruju kam je třeba, žádné sériové čísla nezadávám - jednou za rok si XPL ověří licenci, jenže SN má předvyplněné, takže jen odkliknu jedno tlačítko. Přenesu celou složku na druhé PC, nastartuju, ověří to SN a jede to. Nic se nesere do registrů, uživatelské nastavení a configy - vše v jedné složce a přenositelné. Až na pár pluginů není nic kompilované, volně otevřené k úpravě (a taky k nahlédnutí jak to vlastně funguje) v podstatě cokoliv. Tomu říkám user experience já. Vyjímka plugin s vlastním instalátorem u mě je asi jen Traffic Global od JustFlight.

Proč to mám rád otevřené - protože si raději chyby a nedodělky opravím podle svého gusta a potřeb, než abych se někde roky doprošoval a stejně nedočkal. V MSFS se roky nezbavím blbě udělané externí kamery s rybím okem, v XPL je kamera OK, ale milovníci psychedelického vnímání a nerealistické perspektivy nemají problém si za pár minut rybí oko a jiné piškuntálie vyrobit dle svých osobních preferencí. Ale progress už v MSFS je - budíky se nekompilují do dll knihoven. Takže noční můry o úplné uzavřenosti se na 100% naštěstí nenaplnily.

DCS je plně uzavřen a vývojář cíleně nikdy nezveřejní např. nástroje pro tvorbu a úpravy stávajících map. Takže si člověk může klikat mise v default editoru a maximálně tak něco urepaintit. Proti tomu je asi MSFS pořád zlaté.

Na certifikovaný simulátor bych měl, to v dnešní době nejsou žádné velké peníze. Stačí si odpustit dvě tři dovolené a je to doma. Ale sociálně slabší mohou kupodivu lovit i tady v těch vodách: https://www.x-plane.com/pro/certified/ ty desítko miliónů dolarů.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 22:45
JirkaK
Wow nezadáváš žádné sériové čísla? To jsi asi nic nekupoval, protože já dostal téměř ke všemu, v podstatě každé letadlo to žádá. A na nové mašině to samozřejmě chce znovu aktivovat, protože to pak nějak počítá s daným HW,

A addony nakopíruješ kam je třeba...... TY a KOPÍRUJEŠ. Ale před tím si ho asi musel koupit, pak někde stáhnout abys mohl něco kopírovat. Můžeš přijít do restaurace, objednat si a jít do kuchybě pomáhat kuchaři, většina lidí ale očekává že dostane hotové jídlo naservírováno před sebe, ne že se nějak bude podílet na jeho výrobě a naservírování.

Navíc ani nemusíš do té restaurace chodit, oni ti to dovezou až domů a když budeš jo chtít tak i naservírují. Dokonce nemusíš být doma, ale můžeš být někde jinde, přivezou to k tobě, podruhé k tvé ex manželce, potřetí k tvé rozvodové právničce ale pak klidně i k současné milence a manželce. Nemusíš si s sebou vozit navařeno v krabičkách.

Samozřejmě, když si chce někdo navařit v restauraci nebo s sebou na návštěvy vozit jídlo v krabičkách, budiž mu přáno, ale bude patřit k hodně divné minoritě.


A že si budeš opravovat chyby a nedodělky.... tím je asi veškerá diskuze u konce, protože tohle už vůbec není záležitost uživatele.

Opusť svoji sociální bublinu, vykoukni ven..

Mimochodem tady se mluví o simulátoru za 15.. GBP - https://www.aerospace-experience.uk/leveld-simulators, takže asi tak, ty desítko
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 22:48
JirkaK
tady korektní link, protože to vzalo čárku jako jeho součást https://www.aerospace-experience.uk/leveld-simulators
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 19:16
Luděk Ch.
Ano, uniká ti toho hodně Arkádat to není, když nechceš, uzavřené to není. S výjimkou weather engine tam můžeš instalovat co chceš.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 19:59
Willhelm   
No tak třeba éra z nejvyšší edice, mimochodem plná chyb, jsou záměrně uzavřená.
Arkády jsou všechny naše simy, některé více jiné méně. O tom je zbytečné polemizovat.
Máme jen více či méně hardcore éra třetích stran.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 20:02
Luděk Ch.
Otevřený je SIM. Ne add-ony Éra z nejvyšší edice jsou v podstatě komerční add-ony, nevidím důvod, proč by měla být otevřená. Ale můžeš si tam dát vlastní
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 20:58
Willhelm   
Silný nesouhlas, éra nejvyšší edice jsou součástí MSFS, nebyly dokupovány jako DLC. Nevidím důvod proč mají mít nerealistické parametry a půlku čudlíků a točítek defektních. Sim je šíleně otevřený. Dám zvolit instalaci na disk X: a přesto mám najebkané GB dat po C: ve všelijakých skrytých zákoutích, kam se uživatel bez zapnuté možnosti zobrazit skryté soubory v File Exploreru nebo TC nedostane. To je úplný etalon transparentní instalace.

Jinak samozřejmě otevřený není žádný sim, do kódu se nedostaneme nikde - na rozdíl od otevřených pluginů - kde např. dnes XPL obdržel novou verzi Better Pushback pluginu - jen díky tomu, že jej jeho autor kdysi zveřejnil jako open souce vč. zdrojového kódu, takže se potřeboval jen najít někdo pro koho není programování španělská vesnice.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 21:15
Tragédie v JRD
ad ta velikost na disku - nevim tedy, jestli o mas pres steam nebo pres store, ale msfs pres store i stalovan na disku D a na C po nem ne i ani stopy a krome odkazu ve start menu ani bajt.

nenech se zmas tim, ze i kdyz jo mas na disku D, tak na disku C je par symlinku vedoucich na D, ale to neznamena, ze je neco na C.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 21:57
JirkaK
Předpokládám že na Cčku budou nějaké ty appdata v rámci user profilu, leda bys měl i ten profil někde nestandardně. Což je ale vlastnost OS a zabezpečení/multi user.

A ve finále je to zase o tom uživateli, ten vůbec nemusí vědět kam se to nainstalovalo a kde všude jsou soubory, on potřebuje kliknout na ikonku, nebo napsat pár písmenek v search baru a pustit to. Na telefonech, na tabletech, televizích, infotaimentech, hodinkách apod. se nám normálně instlalují aplikace a nikdo nechodí a nehledá jejich soubory natož aby se v nich hrabal. Nerozumím té móně z devadesátek, kdy to do velké míry byla nutnost.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 22:19
Tragédie v JRD
Nejsou.

pokud mas msfs pres store na jinym disku, jsou i cely appdata dane storovske aplikace na D.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 22:49
JirkaK
tak to je pěkně pošahané a jde proti principu, jak to řeší uživatelské účty a personalizaci?
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 23:22
Tragédie v JRD
Vůbec ne není to ani pošahané, ani proti principu uživatelských účtů.

Vše funguje tak, jak kdyby to bylo na C - na tom disku, kam to instaluješ, to vytváří normální strukturu App Dat podle uživatelů.

A pro zachování zpětné kompatibility s retro programy jsou v uživatelských App Datech prolinky na ten disk, kde to je nainstalované, takže hloupé programy to jsou schopny vidět na C:\User\XXXX\AppData atd i když je to fyzicky třeba na disku M:
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 23:33
Willhelm   
Čéče mám to přes store, úplně první instalace mi toho na to C nadrbala fakt moc.
Jak mě to přestane bavit jde to z disku.
Později po nějakém update se to zlepšilo a v průběhu instalace místo aby to rovnou jebnul na C se zeptal na cestu a disk pro cache.
O těch symlincích vím, ale nějaké data to má v applocal natvrdo, jak jsem zkoušel znásilnit externí kameru blíž k DCS/XPL/AF4 stylu tak i podle developerského fóra to bylo třeba hledat právě tam.
Pravda pokud si člověk zvolí chache na jiný disk tak těch dat to tolik nebude. Ale na starém PC mě to štvalo hodně protože jsem měl jen 512GB SSD ze 70% plné pracovními aplikacemi. Teď u 3TB C: už to tolik řešit nemusím, tam mám imrvére 70% volného místa.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 00:06
Tragédie v JRD
Hele, nemá.

To, co jsi hledal a měnil zdánlivě na disku C:, ve skutečnosti bylo na tom disku , kde jsi to instaloval.

Týká se to jak launcheru MSFS, tak packages, tak airplane state a všeho dalšího. Třeba kamery jsou u mě jak na týhle cestě c:\Users\knaif\AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\SimObjects\Airplanes\PMDG 737-700\, tak na týhle cestě (a tohle je ta, kde je to fyzicky) d:\WpSystem\S-x-x-xx-xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxx-1001\AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\SimObjects\Airplanes\

Na tom folderu LocalCahe na C: je symlink na D: .... LocalCache , takže ono to vypadá, jako že jsi na C: .. a ono ne .)
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 07:41
xWing   
A toto mas na disku C: ?
C:\Users\***\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator
Ja mam MSFS na inom disku ako systemovm ale v tomto adresari mam asi pol giga bordelu a neni tam ziadny symlink.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 08:55
Tragédie v JRD
Tenhle folder vůbec na počítači nemám.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 08:57
xWing   
Aha, zeby nejaka vlastnost STEAM verzie ?
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 09:05
Tragédie v JRD
Jo, to je vlastnost steamové verze.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 10:38
OK-MSS
Já nemám verzi steam a tu složku mám taky. Koupeno přes MS.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 10:49
Tragédie v JRD
a mas fligh simulator na systemovem disku nebo na jinem disku?
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 10:58
OK-MSS
Na systémovém mám jádro. Ostatní složky community a official na jiném.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 11:06
Tragédie v JRD
tak to pak je neco jineho .. msfs jako takovy mas teda na C: a proto je tam asi neco v tom roamingu.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 11:12
OK-MSS
Jo jsou tam soubory s nastavením, scenery index a podobně. MSFS mám ve složce C:\XboxGames\Microsoft Flight Simulator
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 13:37
simulatorak
Active sky kupeny. Trosku boj s tym ze ked chcete mat active sky, nesmiete pouzivat Live Weather ale ktorykolvek iny preset. Lebo live weather je asobo weather.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 22:23
Luděk Ch.
Vzhledem k tomu, co o tom sami píšou a že nemají přístup do API, tak nic lepšího udělat nemůžou. Stejně jako Rex weatrher.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 22:04
JirkaK
Počasí definuje nějaká konfigurace, tu si vytváří MSFS, případně ten jiný SW.

Pokud na jedné straně má být jasno, na druhé padat trakaře, tak to tak bude v obou případech. Pokud dojde ke změně počasí - aktuální metar uvádí naprosto něco odlišného - tak se ten přechod pokusí co nejvíce zmírnit. Dělá to simulátor (nevím s live počasím nelítám) a dělají to ty programy.

Ten program prostě v čase změny naservíruje nové počasí uzpůsobené novým podmínkám stejně jako by si ho vytvořil simulátor sám. Rozdíl je v tom že v simulátoru to nijak nemůžeš ovlivnit, kdežto v těch programech má uživatel možnost do způsobu jakým se to prolne zasáhnout, stejně jako si to může přikrášlit, třeba mnou oblibené v ASN že BKN5/8 vykreslí jako 7/8 nebo z toho udělá rovnou OVC a více vrstvách pro dramatičtější výsledek.

Počasí které ten program vytvoří může okamžitě aplikovat do simulátoru a v bezprostřední vzdálenosti od letadla adekvátně dát nějaký preferovaný přechod.

Ano to injektnutí počasí způsobí fakticky jeho reset a jelikož ty mraky jsou generované nějakým randomizovaným způsobem, tedy že neříkáš jaký mrak bude přesně na daném pixelu, tak ti to poskočí a ano tohle může simulátor eliminovat. Ale to uvidíš maximálně 1x za 10 minut, což je interval stahování nového metaru a za předpokladu že se předpověď změnila tak, že to vyhodnotí tak, aby tomu musel vkládat nová data, což nemusí, pokud nedošlo ke změně.

To že bys letěl v blýskanici a během jednoho snímku měl azuro ty programy umí eliminovat
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 22:31
Luděk Ch.
Nepochopil jsi... S default počasím MSFS můžeš plynule prolétat různými druhy počasí, přičemž je na obloze vidíš současně. Podíváš se vlevo, tam třeba zataženo a podíváš se vpravo a tam jasno. To ti tyhle externí programy bez přístupu do API ke generování počasí neudělají. Poletíš v oblačném počasí, tak všude kam dohlédneš bude oblačné počasí. Budeš přelétat do jasného počasí a mraky postupně všude kolem zmizí. Kdežto v default MSFS počasí pořád vidíš za sebou tu oblačnost. ze které jsi vyletěl. Rád se budu mýlit, ale obávám se, že nemýlím. Sami psali, že využívají manipulace s nastavením předvoleb, které ovšem jsou celoplošné. Stejně tak to dělá i REX weather, protože to bez přístupu k API jinak udělat nemůžou. Klidně můžou mít přesnější zdroje počasí, můžou mít i historické počasí a další funkce, které default počasí MSFS nemá, ale neudělají rozložení různých druhů počasí současně, mezi kterými můžeš prolétat.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   15. 4. 2024 / 09:17
simulatorak
KONECNE..... nic lespei ako HIFI nikdy nebolo. Aj hisotoria Dynamickeho pocasia.
Keby asobo nehadzalo polena pod nohy HIFI mohlo to byt uz skoro hned.
Uz som myslel, ze to chlapi vzdali nadobro...
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 19:13
gullman
https://www.justflight.com/product/active-sky-fs

vraj uz je vydany 😳
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 19:25
Tragédie v JRD
Hmmm.. první ohlasy jsou docela pozitivní

Vzhledem k tomu, že k obejití oficiální možnosti modifikovat počasí v MSFS museli použít nějakou dark magic, si rikam, aby se s kazdou novou verzí MSFS nečekalo na update, který to zase rozchodí, o blížícím se MSFS2024 raději ani nemluvě...
 

Tešíme sa na počasie ASFS   18. 4. 2024 / 19:32
JirkaK
Tak to bylo s AS vždy, vyšla nová verze SIMu a muselo se aktualizovat AS. Někdy ty updaty vydávali dokonce dřív než vyšla nová verze, případně v řádech hodin od jejího vydání
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 19:56
OK-MSS
Už se objevují první recenze
https://www.youtube.com/watch?v=Lusfow41DJ8
 

Tešíme sa na počasie ASFS   19. 4. 2024 / 20:11
Tragédie v JRD
No, takže není pravda, to, co tady prezentoval včera Luděk, že bys nemohl mít vlevo mraky, vpravo jasno - zcela zjevně můžeš. Dobrý vědět.

Nicméně .. nemůžu si pomoct, ty AS mraky mě tam přijdou ... no, dost placatý (on to zminuje i autor tý recenze)... a nemůžu si pomoct, live weather v msfs mi přijde (aspon na tom videu) poněkud lepší .)

Uvidímě co další ukázky .)
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 14:25
Pan Letadlo   
Já už nevím co luděk psal, on tady píše každých 12 vteřin něco, ale to co jsem napsal já furt platí.

Nejde o mraky vlevo vpravo kolem tebe.

Představ si že děláš okruhy nad brnem a je vymetená obloha zatímco od vysočiny leze bouřka kde padají trakaře. Protože default live weather bere data pro celou planetu naráz, tak to krásně uvidíš i v simu.

AS nebo REX tohle neumí a nikdy nebude. Akorát vezme data o počasí podle tvojí polohy a vyplácne to na celou zeměkouli. AS prostě nemá ponětí o tom, že 100NM daleko je nějaké jiné počasí (resp. může mít ale nemá to jak ukázat v simu).

Ale zase beru že klikačům autopilota je to jedno, ty zajímá akorát počasí při vzletu a na finále a mají u prdele všechno ostatní. Jde jenom o to aby mohli správně naklikat FMS Pro VFR je to ale totální hovadina.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 14:29
Tragédie v JRD
Představuju jako zatím mě to nepresvedcilo, zůstávám u MSFS počasi, bo prostě vypadá pěkně. A ty občasný přeskoky větru přežívám .)
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 14:40
Pan Letadlo   
Ty skoky větru mě taky serou, naštěstí není to moc často. Ale zdá se mi že to počasí většinou sedí s reálem, určitě líp než v minulosti.
 

Tešíme sa na počasie ASFS   20. 4. 2024 / 15:51
simulatorak
Ano asobo live weather k tomuto updatu AS dava ovela dramatickejsie mraky. Otazne je ktore z toho je realistickejsie. Predpokladam ze AS budu doladovat lebo staznosti ze to celkom nesedi pribudaju
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ