FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Plachtarska soutez Jeden příspěvek | Celý strom
Plachtarska soutez   30. 6. 2003 / 12:33
JBr   
Kdyz uz jsem udelal novou termiku, zacal jsem zase premyslet o nejake plachtarske soutezi. Shodou okolnosti se mi dneska ozval OK-PKU se stejnym napadem, nicmene obe nase verze se diametralne lisi provedenim.

Na vyber jsou tedy dve varianty provedeni - offline (moje) a online (OK-PKU), kazda ma svoje pro a proti, nicmene si myslim, ze offline varianta je momentalne pristupnejsi pro sirsi pocet lidi.

Offline soutez by probihala na kola, pricemz na odleteni ulohy by mel clovek vzdy stanovenou urcitou dobu, napr. tyden nebo 14 dni, behem kterych by ulohu odletel a odeslal vysledek z loggeru. Vyhoda tohohle postupu je jasna - clovek by nebyl vazany tim, ze by musel letet v urcitou dobu jako pri online, ale mohl by si letet kdykoliv by mu to vyhovovalo behem daneho obdobi. Regulernost by se pak zajistovala pomoci loggeru umoznujiciho jen jeden zaznam a ktery by mel detekci slew modu a pauzy.

Samotne kolo by pak vypadalo tak, ze ja bych vzdy na jeho zacatku predlozil nove vygenerovanou zavodni termiku (tezsi nez standardni termika CR co ted mam, to podotykam ), trasu letu a prihlaseni zavodnici by dostali logger a pripadne dalsi informace. Po odleteni by mi poslali vysledky, ja bych udelal jejich vyhodnoceni a podle oficialnich vzorcu bych spocital vysledky. Samozrejmosti by bylo pouziti jen jednoho oficialniho NEUPRAVOVANEHO modelu na letani.

Nicmene, to nejdulezitejsi co by se melo vyresit - chcete offline nebo online soutez? Nic samozrejme nebrani tomu, aby se offline a online konaly souteze zvlast. Ja i OK-PKU bysme ale radi meli jasno, jestli by vubec byl o neco takoveho zajem, pripadne predbezny pocet zajemcu a zajem o offline/online.

Odpovedi piste sem do fora.
 
Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ