FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
XPL SSG B747 v2 Jeden příspěvek | Celý strom
XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 13:38
Willhelm   
V lednu 2018 jsem z nějakého dodnes nepochopitelného důvodu zakoupil pro long haul tour B747-800 v1 od SSG snad v očekávání alespoň poloviční kvality FF B767. FF B767 měla v té době nějaké problémy po aktualizaci XP a vypadalo to že čekání na opravný patch bude dlouhé. Bohužel default XP11 FMC, spousta grafických glitchů v kokpitu, chybějící funkce systémů mě po dvou etapách LH tour přestaly bavit. Tohle éro šlo do šuplíku v naději že snad jednoho dne SSG vyřeší alespoň nejvíce palčivé problémy. Před týdnem oznámili, že v2 je na spadnutí a včera se objevila na org store. K mému překvapení ale prý předělali celý 3D model letadla, doprogramovali custom FMC a tunu dalších vylepšení a tak už to nejde brát jako update, ale nové éro za které bude třeba zaplatit. Staří zákazníci budou mít pochopitelně slevu. Juknu včera na obchod a zrak se fixoval na údaj 26 USD, což jak jsem brzy zjistil byl údaj kolik "ušetřím", doplatek je totiž 39 USD k mým 55 USD - celkem tedy 94 USD pro staré zákazníky, vs. 65 USD pro nové. Nicméně zadržel jsem koně protože org fórum bylo včera doslova pod těžkým útokem zákazníků co těch 39 USD doplatili a jali se nové éro zkoušet. Komunitní buglist se do večera rychle rozrostl z úvodních sedmi položek na 29 bugů ve čtyřech kategoriích. Nicméně komunita se dost nasrala a začlo doslova kamenování vývojářů konfrontace ze lží v tiskovém prohlášení o nových věcech. Namátkou chyby v 3D kokpitu - prosvítání ploch, nebo nenamapované plochy na externím modelu byly na v1 a jejich přítomnost na v2 dává důvod k pochybnostem, že tvrzení o zgruntu novém 3D modelu se zakládá na pravdě. Dále lidem vadí nepřítomnost PBR, FMOD zvuků, nemožnost do FMC narvat airway mezi body a některé fixy které mají 4-5 znaků to prý taky nebere. Prostě éro neustojí porovnání pomalu s default B747. Dost lidí bere Zibovu B738 jako jakýsi etalon kvality a výtvor SSG za 65 potažmo 94 USD pro staré zákazníky nesahá tomuhle free projektu ani po kotníky. Už v odpoledních hodinách nastoupili snad všichni administrátoři a support fórum SSG začali velmi silně cenzurovat a negativně naladěné fórum prokládat příspěvky typu "Nevím co byste chtěli, já jsme maximálně spokojen, je to super éro!" což však neušlo komunitě a nasralo ji to ještě více. Začaly se objevovat příměry na těžkou cenzuru na x-aviation pmdg a orbx fórech kde je každá byť konstruktivní kritika promazávána aby nebyli odrazeni ke koupi připravení zákazníci, kterým se pak zdá, že se na supportu vlastně nic závažného neřeší a rozhodli se tedy koupit bezproblémový produkt.

Shodou okolností jsem se nadávno také stal obětí cenzury, kdy SeanMcLeod smazal mou reakci na development fóru An-26 kde jsem nově registrovanému členu který měl svě první čtyři příspěvky ve stylu: "Kdy už to bude?", na což jsem mu odpověděl:
Vzhledem k tomu, že jsi zde nový a dle stylu psaní i poměrně mladý muž, dovol mi dát ti zdarma dvě užitečné rady které ti mohou podstatně zlepšit kvalitu tvého budoucího života:
1. Ženy nemají rády dotaz: "Ty máš dnes krámy?"
2. Vývojáři nemají rádi dotaz: "Kdy už to bude?"

Za cca 4h jsem měl v mailu oznámení o porušení zásad fóra, konkrétně sekce používání neslušných výrazů. Sean McLeod mě poučil, že na fóru se vyskytují i ženy (zatím jsem sice zaregistroval jen v každém topicu přítomnou Emmu z Bentley) a že je považováno v dobré solečnosti za velmi neslušné až urážlivé před ženami jen zmiňovat, že něco jako perioda vůbec existuje. Takže jsem v podmínce a při opakovaném porušení pravidel budemůj účet zabanován, nebudu mít přítup do fóra ani k downloadu souborů na x-plane.org
Nevím jak vám ostatním, ale mě to přijde, že se to s tou politickou korektností a nutností korigovat jak se dnes módně říká toxickou komunitu, docela dost přehání.
 
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ