FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 10. 5. 2024, svátek má Blažena Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Atmega16 a jeho 112 knoflíků a spojení s FSUIPC Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Re: Re: Re: Re: Atmega16 a jeho 112 knoflíků a spojení s FSUIPC   28. 1. 2008 / 08:53
MzM   
Používám P-RE20 a P-RE20s (se spínačem) z GME. Ale myslím, že to je spíš tím, že jsou asi tak nejlevnější. Jinak nevidím důvod nepoužít jiná točítka.

Více točítek jde přes registrované FSUIPC. Točítko samotné generuje stisk jednoho tlačítka pro jeden směr a druhého pro druhý. Ve FSUIPC se dá říct asi následující (zapíšu to slovně, samotný zápis když tak později).
Když je zmáčknuté tlačítko pro výběr NAV1 a stisknuté tlačítko pro otočení doprava (točítko 1) proveď akci NAV1_FREKVENCE + 1
Další řádek může být talčítko pro výběr COM1 + točítko doprava COM1_FREKVENCE + 1

Dá se to kombinovat s více tlačítkama. Navíc některá tlačítka mohou být jakoby flip/flop (zmáčknu jednou má jeden stav, zmáčknu podruhé druhý stav) využívám na ladění celých a desetinných částí rádií.

Centrovátko. MJoy16 má na to vypínač. U MJoy (atmel8) se musí před zapnutím nechat potenciometry uprostřed, aby se určil jejich vycentrovaný stav (dokumentace v tomto nekecá), no, a když necháš po lítání šoupátka tam kde zůstala, tak je to pak celé rozhozené, nelineární a fuj. Tak jsem uvažoval o přepsání programu, ale hleděl jsem do toho jak bagr na tvrdou hlinu a nakonec jsem nakoupil dva 4053 a jeden 7414 a vyrobil to centrovátko. V podstatě jde o dočasné přepnutí všech potenciometrů na něco, co je vycentrované. 4053 je trojice přepínačů schopných přepínat analogový signál. V podstatě to samé jako mechanický přepínač, ale dělá to na základě nějakého signálu (pomocí 7414 (6x schmidt invertor) a RC článku) a ne na základě přepnutí páčky.
 
Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ