FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: pojištění Jeden příspěvek | Celý strom
OT: pojištění   15. 3. 2013 / 14:57
Jeeloo
Cos e pojištění vlastního letadla týče, tak to asi poradí ti, co mají éra, já to zařizoval vždy jen pro někoho. Nicméně pojištění pilota je něco jiného. Vesměs to funguje následovně:

Letadlo v celkové hodnotě 4 500 000 Kč je plně pojištěno na to, že když ho rozneseš na kusy A splníš to, že dostaneš pojistku (alkohol, licence, platné prohlídky jak letadla, tak sebe atd.), tak tam je vesměs stnovena výše Spoluúčasti. Tedy jako na autě. Rozneseš si Oktávku za půl mega, dostaneš třeba 20 000 Kč spoluúčast a je to. Např na akrobatických letadlech, na lepších cessnách co létám, tak je spoluúčast na totální škodu 200 000 Kč. Takže na tuto částku se nechávám každý rok pojistit. Prostě když to roznesu na dráze na totálku, tak dostanu těch 200K a na ty jsem pojištěn.

Pak je to, čemu se říká "Pojistka na blbost". To se vyplatilo jednomu mému kamarádovi, který narval natočenou vrtulí návěštidlo u baráku. letadlo poškozeno (vlastní blbostí), návěštidlo atd a šup, byl v tom za 180 000 Kč. No a na to se dá také pojistit.

Dnes už ti nikdo nepůjčí letadlo, pokud nemáš pojištění na sebe (pilota), bývá to ve většině podmínek v aeroklubech, školách atd. A je to rozumné, protože pak mít na krku exekuci není nic moc.
Pojistka na sebe stojí cca 5000 Kč/rok, skrze Aerokluby většinou méně, mají to hromadně.

No a letadlo? Tak co se povinné pojistky týče, tak nevím přesné ceny, ale Cessna 172 SP rv 2005, full Glass Cockpit stála cca 45 000 Kč/rok na pojistném. Tom co musíš mít. Jak je to teď, netucha, tohle bylo 2008-2009, kdy jsem to zařizoval, ale třeba někdo z majitelů dá vědět aktuální ceny
 
Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ