FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 9. 5. 2024, svátek má Ctibor Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
X-Plane 12.1 orto Jeden příspěvek | Celý strom
X-Plane 12.1 orto   15. 2. 2024 / 21:36
Willhelm   
Zdar, díky za to že ses s námi podělil o výsledky tvého zájmu o nějakou rozumnou konverzi Ortho4XP do XP12.

K bodu 1. Výsledek nemůže být nic moc, protože základ je nic moc. Když jsem dělal Děčínskou nemocnici a tu pak testoval, z prdele jsem si zaletěl údolím Labe do Hřenska. Voda je v jakýchsi schodech, jsou v ní často díry kolem 0,5-1m, menší přítoky mají hloubku 10+ metrů a když v takovém meshi pak chybí vodní plocha tak to jsou solidní Macochy, no trpěl jsem. Dal jsem ten samý let v MSFS, tady jsem trpěl při distorzi rybího oka, letovém modelu EC-135, zpracování přístrojů EC-135, ale co se týkalo meshe, jeho detailů a aplikace vody, tak popravdě nevím co by musel LR dělat, aby se na tuhle úroveň krajiny dostal. Jedině, že bych své úspory investoval do akcií Microsoftu, s tím co už mám a pokud by mi Tragéd prodal svých 5% bych mohl mít kontrolní balík a prosadit přístup ke globálnímu orthu a meshi pro LR zdarma. Mám ale strach, že než by se systém LR adaptoval na nový mesh, byly by to tak dva roky.

K bodu 2. To mi příjde tak komplikované, že budu raději dál používat XP12 jen jako IFR simulátor s landclass krajinou. A sem tam si zajdu zalítat VFR do MSFS s nějakým analogem s vypiplaným letovým modelem.

K poznámkám: Když jsem tvořil ortho přes Ortho4XP, tak co vzpomínám, bylo ho třeba krmit DEM daty, jinak vznikaly na přechodech dlaždic ty šíleně vysoké jehlanové artefakty. (Mimochodem MSFS je má taky, takže mají stejný problém jako LR, ty technologie MS/LR se možná až tolik lišit nebudou, největší rozdíl bude v tom, že MS díky tomu že scenerku streamuje nemusel hledět na data a SRTM mesh má nekomprimovaný, proto tak detailní.)
 
Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ