FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
X-Plane 12.1 orto Jeden příspěvek | Celý strom
X-Plane 12.1 orto   18. 2. 2024 / 23:16
Willhelm   
Myslel jsem si to, jen jsem netušil že základy jsou už 20 let staré - i když mě to mohlo napadnout z wavefront obj formátu jako základu pro xpl obj8. Holt engine XPL už LR dře na kost a náraz na limity musel přijít. Obávám se ale, že to budou tak rozsáhlé změny, že budou muset obětovat zpětnou kompatibilitu. Prakticky se to stejně děje s každou verzí XPL. Všechny moje placené scenerky pro XP11 mají v XP12 nějaký problém a prakticky jsou pro takového hnidopicha jako jsem já nepoužitelné. Fakt mi vadí offsety parkovacích čar, objektů atd. způsobené odlišným rozbalením zeměkoule v XP11 a XP12.

Co jsem si sáhl na modelování do MSFS, musím uznat, že výhody glTF formátu jsou super. Sice umožňují někdy až neskutečně prasácké modelování, ale engine MSFS s tím evidentně zásadní problémy nemá.
Nejde jen o použití více materiálů a textur, ale super je i možnost přidělení materiálu úplně bez textury - sklo, kov, plast...

Další problém jenž Ben zmiňuje a který citelně vnímám od doby, kdy jsem dělal scenerku nemocnice Šumperk do XP11 je to, že stav komprimovaného meshe v default XPL žene lidi do různých vylepšení a tak v podstatě z tří lidí co mi testovali scenerku přišly tři sady chyb. Každý totiž používal jiný mesh, ani jednomu to nesedělo jako mě a jednomu objekty na AGL levitovaly druhému se utápěly trochu, třetímu se utápěly o několik metrů. Tohle je pro tvůrce scenerek neskutečný problém. Většina placených scenerek tak používá místo default XPL nástrojů pro tvorbu scenerie modelování na placku v 3D studiu nebo Blenderu, flatten airport fíčuru apod.

Uvidíme jakým směrem se to bude ubírat.
 
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ