FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
LKUB a LKUS XP12 Jeden příspěvek | Celý strom
LKUB a LKUS XP12   17. 2. 2024 / 19:00
Willhelm   
Ústecký Kryštof 15 - LKUB a areál Masarykovy Nemocnice Ústí nad Labem s heliportem LKUS.

Zatím zdaleka největší peklo co jsem pro XP12 ve WEDu naklikal a kde už jsem opravdu narážel na limitace LR knihovny.
Klasika - topologicky náročná scenerka, bez možnosti lokálních úprav meshe. Některé části (Plicní) jsem musel vzdát, protože svah byl tak ostrý, že ani inteligentně modelované fasády které umí jít až 4m do mínusu tam nestíhaly. Budovu Celimedu a Omronu u psychiny, kde byl problém jen na jednom rožku, jsem podsadil druhou fasádou, tahle technika ale u Plicního vypadala divně.
Práce šly hrozně pomalu, protože bylo třeba kontrolovat vzhled v XP12 - jelikož WED neumí zohlednit mesh a vizualizuje ve 3D pohledu vše v rovině. Kombinace fasád a AGL usazovaných objektů to bylo vyloženě na pokus omyl.
Uvědomil jsem si, že v knihovně LR není objekt s OBS světlem. Je na rukávu, je na některých nových budovách, ale není jako samostatně použitelný objekt, který by šlo osadit na výškové budovy. Substitučně jsem použil HIRL RR trpaslíka, i když mě hodně cukalo, udělat si custom object. Jenže znám se, začnu OBS světlem a o tři měsíce později odkládám scenerku do šuplete, protože modeluji detaily jako interiér gynekologické ambulance s Dianou Kobzanovou na prohlídce a nemohu se rozhodnout, zda do místa kde nechal tesař díru vymodelovat plastové nebo nerez zrcadla.
Takže klasika jako u FN Ostrava - budovy jsou kde by +/-2m měly být, mají podle street view správný počet pater a nejbližší možnou barvu fasády. Pouze z LR assetů - pro teoretický upload na Gateway. Funkční jen v XP12 bez custom meshe (HD, UHD, Ortho apod.)

Heliport na HEMS základně LKUB jsem dal tradičně na násep s nejnižší možnou výškou. Zatím jediný způsob jak mít heliport, který je v reálu mírně zakopaný nebo navýšený ve svahu, v simu umístěný v rovině.

Pro šťouraly - opět je to ke stažení s WED zdrojákem, tuhle scenerku mi Gateway zatím nevezme, protože v AIPu jsou to dvě samostatné ICAO registračky, ale když jsem to zkoušel validovat pro nahrání do Gateway, tak to nechce vzít, protože jsou jedna příliš blízko druhé a tohle WED neskousne. Pro všechny případy nějakých budoucích změn na straně LR to mám řádně odděleno do dvou samostatných heliportů s assety ke každému jednomu pod svým heliportem. Šlo by asi obechcat sloučením obou areálů buď do LKUB nebo do LKUS, ale to podle mě není správné.

Mělo by být kompatibilní s CVARS misemi. Spolu s mou předchozí scenerkou Děčínské nemocnice, tak můžete v Ústeckém kraji drandit bez problémů (jako přistávání do autogenu podle AVITAB mapy) všechny stávající Kryštof 15 mise, nebo naklikat pro K15 nějaké nové.

Ke stažení zatím z mých stránek:
https://willhelm.info/files/airport_LKUB_LKUS.zip

Předem díky za zpětnou vazbu.
32596 B / 750 x 314 / ec135 - 2024-02-17 17.45.27.jpg
12954 B / 750 x 314 / ec135 - 2024-02-17 17.32.03.jpg
 
Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ