FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 6. 5. 2024, svátek má Radoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
X plane - dve tri otazky Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Re: X plane - dve tri otazky   2. 5. 2003 / 16:38Roman
Dik za temer vycerpavajici odpoved.

Koho to zajima, tak se musim sverit, ze ten pocit, ze letim ve skutecnem letadle a ze ho opravdu ridim a ono se opravdu realisticky chova, to me u X plane nadchlo. Proti tomu FS od microsoftu ty pocity jsou takove - je to takove cele staticke, kdezto u X plane je to opravdu dynamicke, jeste autentictejsi pocit nez u IL 2 Sturmovik. Cekal jsem, ze na ukor super kvalitniho letoveho modelu bude priserna grafika - proto me dlouho vubec X plane nezajimal. Ale byl jsem ohromen, ze ac textury jsou asi na urovni FS 98, vse pusobi nejak ziveji - po silnicich jezdi auta v podobe barevných krabiček, ve městech jsou vidět velké světelné billboardy, blikajici sanitky, za letadly se kouri, kdyz je silny vitr, vzduchem litaji kousky veci... cili i kdyz je to texturove dost slaby, ty detaily nakonec davaji pocit vetsi živosti nez jaksi staticky prostredi FS 2002. Tady mi rozhodne nejde o to hanit zbytecne FS od microsoftu. Jen jsem byl proste moc mile prekvapen X plane, mam tu verzi 7 a tech šest minut, kdy mam právo ovládat kniplem letadlo, je skutečně pramálo - opravdu si chci koupit plnou verzi a timto nabizim važnému zájemci zapůjčení, až ji budu mít. Jen obyčejný take off a landing s obyčejnou cessnou 172 je v X plane zážitek. Budíky, panely = souhlasím, že u X plane se tolik nesnaží řešit skutečnou podobu panelů těch kterých letadel, ale na druhou stranu se ty budíky chovají mnohem živěji, autentičtěji a graficky jsou prostě nějak dál než u FS 2002.

No zkrátka si chci X plane pořídit a kdyby měl někdo zájem se na to kouknout, až to budu mít nebo si to nějak půjčit, tak to vážnýmu zájemci nabízím. Jinak se těším na fs 2004, protože je to opravdu pořád celkově nejkomplexnější. X plane je pro lidi, kteří chtěj zkusit autentičtější leteckej zážitek, a nemusej mít tak hezkou trávu jako je v FS 2002.

Jinak ale nechápu, a to mi zatím pořád nikdo nevysvětlil, proč se ty letadla v X plane, jakmile s nimi začnete dělat vylomeniny, chovaj tak podivně - asi to neumím pořádně vysvětlit, co dělaj, ale třeba ta cessna 172, jde s ní udělat kompletní otočení kolem podélný osy. Je to možný ve skutečnosti? Jesltiže X plane slouží i jako testovací software pro vývoj letadla, tak vážné prohřešky proti realističnosti chování cessny 172 nedávájí smysl.

Dík za odpovědi na ty zbývající otázky

 
Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ