FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 24. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Ceskoslovenska GA letadla do MSFS 2020 Jeden příspěvek | Celý strom
Ceskoslovenska GA letadla do MSFS 2020   29. 3. 2022 / 22:25
Willhelm   
Částečne si odpovídáš sám, programátorský vrchol je přidat scenerku.
Tak si představ, že máš neuvěřitelnou motivaci do simu dodat něco co víš, že nikdo z komerčních vývojářů dělat nebude. Dejme tomu budeš chtít zrekostruovat na LKKL 30 odskoků Majora Pouby v Aero Ae-45.
Takže budeš muset v prvé řadě sehnat (ve velké většině případů zaplatit) podklady, naučit se v něčem modelovat a animovat tvořit UV mapu a textury, nastudovat SDK, provést korektní export a naprogramovat systémy a letový model éra.
To budou stovky a stovky hodin tvého volného času, který bys mohl trávit s rodinou, vyděláváním extra peněz na splácení hypotéky a rostoucích cen energií, léků a potravin, nebo si užívat svou nadprůměrnou výplatu volnočasovýma aktivitama.
Pokud nejsi samostudiní typ tak brzy narazíš na to, že týdení školení na základy modelování a animací tě přijde na desítky tisíc, stejně pak školení na texturování. Takže do projektu vrazíš hafo času i peněz. Ale když po třech letech konečně uspěješ, bude tě hřát dobrý pocit, že jsi dvaceti lidem udělal radost a když budeš mít kliku, tak se dočkáš možná i jednoho - dvou poděkování. (Protože přísloví: ´´Věci co jsou zadarmo, nemají cenu´´, je pravdivé)

Bezstarostná doba přelomu století, kdy tady na pérák chodila tisícovka lidí a mezi nimi bylo pětadvacet nadšených kreativců je nenávratně pryč. S tím jak jdou standardy kvality nahoru si dovoluji odhadnout, že časové nároky na tvorbu čehokoliv do jakéhokoliv leteckého simu se za posledních dvacet let zestonásobily.

Co se týče komerčních letadel, tak je to jasně dané orientací na největší kupní sílu, která je momentálně v USA, takže se tvoří především GA éra populární v Americe - cokoliv co má potenciál prodat více jak 500ks licencí. To Zlíny, Aerovky, Avie, Letovy, Pragy, Tatry bohužel nejsou.

Je to jako s darováním krve, je hafo lidí co by krev darovali, ale nemůžou a pak mnohem větší hafo lidí co by mohli ale nechtějí nebo nemají motivaci. No a pak se najdou lidi jako třeba Milan, kteří mají dovednost, motivaci a nějaký ten volný čas. Milan je momentálně poslední ze staré gardy co tvořila pro Jane´s USAF, FS2002/04, XPL ... a baví ho to dodnes. Kdyby měly být nějaké ceny letecké simkomunity, tak by už měl být nominován na cenu za celoživotní přínos po boku Cesminy a dalších...
 
Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ