FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 18. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Ceskoslovenska GA letadla do MSFS 2020 Jeden příspěvek | Celý strom
Ceskoslovenska GA letadla do MSFS 2020   30. 3. 2022 / 11:14
Milan Lisner   
Dík za pochvalu (jednu z mála ... )
Docela hezky jsi to shrnul. Že jsem dostal chuť k tomu taky něco přidat.
S tou motivací to taky není nic stálýho. Tehdy ta doba , zhruba 1998-2005, to byly opravdu zlaté časy. Byli jsme mladší ( někteří ještě bez rodin a nebo v počátcích ), namotivovaní něco tvořit. A simulátory a počítače v té době zvládaly jen omezeně složité modely. Tak ta tvorba nezabrala nakonec až tolik času a lidi byli vděční aspoň za něco.

Pak nějak motivace upadla, byla vlastní rodina, nová práce a i další koníčky. Tak do roku 2018-19 jsem na nějakou tvorbu do simulátoru ani nesáh. Starší verze FSky už nějak zestárly, nic novýho se ještě nechystalo (když pominu vojenský simy) A Xplane jsem po vyzkoušení nějake starší verze zavrhnul. Pak jsem zjistil, že současný Xplane11 je po vytunění docela pěkný a že se tam i dá něco tvořit. A taky jsem našel na starém harddisku komplet archiv svých starých (i nedokončených) projektů, takže bylo z čeho brát a na čem zkoušet. Ale když třeba na ten Gmax 15 let nešáhnete, tak se to tedy hned úplně nevrátí ...
Tak jsem si tak něco zkoušel, bez nějakýho úmyslu něco dokončovat a veřejně vydávat.
Až když se časem přišlo na to, jak to všechno udělat, aby to bylo funkční, a taky po dlouhých a vleklých přestávkách, jsem dotánhul toho Zlína. Protože už mi přišlo škoda to nedodělat, když už se toho tolik podařilo.

Ale s nějakou další tvorbou nevím nevím, jak to dopadne.
Ten čas s tím strávený je opravdu už jinde, než kdysi, pokud bych to chtěl dělat v takové složitosti, jako dnešní default letadla v simech. Střetávají se tu protichůdné věci.
Jednodušší modely lidi spíš neocení. Komplexní model zabere mnohem víc času.
Kdybych se rozhodl pro něco placenýho, tak lidi očekávají za peníze zase nějakou kvalitu a čas tím strávený bude ještě větší ( pokud to dělám sám ) a jsme u toho, jestli tomu člověk je ochoten tolik času vůbec dát. Když případná návratnost např. u CZ letadel je hodně diskutabilní.
A ty naše letadla ve světě asi nejsou známý tolik, jak bychom si asi přáli.

Třeba na tom XPlane.org, když se tam publikuje model, ani nejsou v seznamu výrobců naše značky letadel. Tak jsem tam musel u Zlína dát Other / not known
( https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/79379-zlin-z-242l )
Tak je nakonec celkem překvapení, že to tam za měsíc stáhlo už 2000 lidí, na to že je to můj první model tam. Sem na Pérák jsem to dal z takové historické nostalgie,a už si to stáhlo 60 lidí (je fakt, že Xplane je tu asi spíš taková Popelka ...)

Když ono se do toho Xplane zase celkem pěkně ty letadla dělají. A i když bych si i do FS2020 rád něco zkusil, tak mne odrazuje ta složitost tvorby, že je to takový úplně jiný a musel by se to člověk zase učit.
A starý modely s tím kompatibilní nejsou. I když to vypadalo, že by aspon nějak mohly být, když jsou ty neoficiální konvertery. Ale s každým (častým) updatem to pak funguje jinak, nebu vůbec a nebo to padá. Tak tam asi cesta nepovede.

Tak možná skončím u toho, že si třeba nějaký svoje starší modely zkonvertuju pro sebe a pro radost, aby se s nima v Xplane dalo aspoň nějak lítat a když nebudou dotažený do publikovatelný podoby nebo zůstanou zjednodušený, tak mě samotnýmu to vadit nebude. Vlastně jsem si už i něco takhle zkoušel ale radši o tom nikde moc nepíšu ...
 
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ