No, takhle když to píšeš, tak si vzpomínám, o co asi šlo - a (nic ve zlém) bral jsdem to tehdy jako bublinu - protože, pokud se pamatuju, nebylo v nich nic, co by se nedalo sehnat někde jinde, pokud člověk věděl kdy a kde postát ve frontě. V podstatě šlo o to, zkoncentrovat "lepší" potraviny a alkohol do jednoho krámu, jakože "máme přece krámy s luxusním zbožím". Měl jsem tehdy k takovým opatřením rebelský odpor dospívajícího.... Když jsem chtěl uherák, byl vždycky ve čtvrtek v normálním řeznictví - a byla to jen otázka rozhodnutí (ceny stejného zboží byly ve všech krámech stejné). Když jsem chtěl dobrej sejra, stejně se muselo jet do Jindřišské do krámu "Paris - Praha", když jsem chtěl velrybí bifteky - muselo se do Prahy, do Frionoru ve Vodičkově ulici... To stejně nikdy Esa nenahradily. Byla to hnusná doba. |
|