FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 25. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Nevolnost? Jeden příspěvek | Celý strom
Nevolnost?   30. 5. 2016 / 09:31
kuma   
No asi tak. Myslím, že nejvíc pravdy je v tom posledním řádku - když se zafixuješ na kefír - OK.

Podle mne žádné doporučení typu "musíš se napít vody s bublinkami" versus " žádné bublinky" anebo "jedině kola" versus "nikdy kola" - vpodstatě nefungují a je to krásně vidět podle toho, že každý radí něco jiného. Totéž s kávou.

To co u kinetóz (o to asi nejspíše jde, že ) asi platí je, že je lepší:
- nebýt úplně nalačno
- nebýt čerstvě po jídle
- nejíst před letem těžká jídla
- účastnit se činnosti (držet se kniplu, muset reagovat na situaci)
- koukat se ven (koukání do mapy nebo na budíky situaci zhorší)
- nebýt "štajf" - to, čemu sportovní šermíři říkají "knedlík" - být uvolněný, nehledat polohu, "kdy je mi míň blbě", zejména svalstvo krku (šíje) a ramen hraje velkou roli. S tím souvisí dýchání - povrchní dýchání nebo naopak příliš hluboké dýchání situaci zhoršuje.
- nenechávat si mezi létáním dlouhé pauzy. Kinetóza je horší na začátku sezóny, po rozlétání zmizí.
- nedělat z toho problém !! nejméně 1/3 aktivních pilotů měla někdy nějaké problémy s kinetózou - dá se to překonat, natrénovat, odnaučit. Po delší pauze se to znovu ozve, ale po nějaké praxi to zas mizí. Ideální je na to zapomenout - když si pilot po přistání řekne -"hele, dneska mi nebylo ani trošku blbě!"
- v letadle je to stejné jako na moři

Co se týče koly (CC), je to nápoj obsahující poměrně hodně cukru, bublinky (CO2) a v posledních letech už jen slabé rostlinné povzbuzující výtažky, prakticky zbyl jen kofein (a ani toho moc ne). Zvláštností zrovna CC je poměrně vysoký obsah kyseliny fosforečné. Původní recept byl míněn jako "posilující nápoj" - což do určité míry platí i dnes (i bez kokainu a bez kolového výtažku, který v původním receptu byl). Jako standardní nápoj pro děti je zcela nevhodná (právě pro vysoký obsah cukru, obsah kofeinu a kyseliny fosforečné). Pokud je ale člověk vysílen a dehydrován (například po průjmech nebo silném zvracení) jsou tyto vlastnosti velmi užitečné - v takové situaci je CC vytřepaná od bublinek a případně naředěná vodou v poměru 1:1 úplně perfektním rehydratačním roztokem, který se takto dá použít i u dětí.
 
Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ