FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 20. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Nevolnost? Jeden příspěvek | Celý strom
Nevolnost?   30. 5. 2016 / 13:47
kuma   
No jó, když chodíš do letadla spát...


jinak myslím že ano, obsah kofeinu v kofole by mohl být vyšší, než v CC, ale nevím to, protože už se obsah kofeinu na balení neuvádí ( ještě v 70. letech ano). Takže jen má spekulace.... .)

CC měla v různých obdobích různé problémy a postihovaly ji "vlny inovace", postupně ze složení vyřadili kokain, pak výtažek koly (kolových oříšků a listů), pak byl snížen cukr, pak byl snížen kofein, pak byl cukr nahrazen umělými sladidly, pak byl kofein vynechán úplně - a pak byla vynalezena kola, která ani neobsahovala kulér (karamelové hnědé zbarvení - na zakázku CC to snad i vyvinuli v Čechách - brrrr!! ).

Skoro všechny ty srágory se pořád prodávají pod různými obchodními CC názvy, ale stále existuje "obyčejná CC", která má (nějaký) cukr, nemá umělá sladidla a má (nějaký) kofein. To je to, co se u nás (a jinde) prodává - a to je to, co jsem zmiňoval v rámci doporučení rehydratačního roztoku.

Soudím (nevím...), že těmito "nemocemi nezbytné inovace" kofola naštěstí neprošla, obsahuje tedy kofeinu stejně jako v 60. letech - tedy dost (a tedy asi více než CC). Pak to plně odpovídá tvému pozorování.
 
Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ